nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Fem snesikre destinationer

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 10-09-20 16:16

Godt nok skal der blot 20 centimeter til for at gøre det muligt at stå på ski. Meeeen, det er nu alligevel rart med lidt friske forsyninger fra oven i ny og næ, hvis skiløbet skal være ekstra lækkert.

Hvor er der størst sikkerhed for rigelig og god sne i Alperne?

Se vores top fem her.

Hvad betyder snesikker?

Lad os først fastslå en fælles forståelse af hvad vi definerer som et snesikkert sted at stå på ski. Det gælder om at finde et sted, der får tilpas mængder sne i løbet af sæsonen.

For at få de to ting til at gå op i en højere enhed, er det med at holde med særligt to ting: Hvor højt destinationen ligger, og om der er mulighed for gletsjerskiløb.

Jo højere, vi kommer op, desto koldere er det. Dermed er den nedbør, der kommer, oftere i form af sne end regn.

Tignes gletsjer snesikker skiløb Nortlander

Gletsjeren er en snemagnet

Hvis der er en eller flere gletsjere tilknyttet en destination, er der stor sikkerhed for rigeligt med sne og gode skiforhold. De oftest højest beliggende gletsjere gør det af og til muligt at stå på ski et godt stykke ind i sommermånederne, hvis ikke ligefrem hele året rundt.

Forresten, så er gletsjerskiløb altså slet ikke så farligt, som nogen kan få det til at lyde. Det er på ingen måde forbeholdt eksperter og ekstremskiløbere. Tværtimod er der ofte lifter, der kører direkte op til toppen af gletsjeren, hvorfra der går pister i alle sværhedsgrader.

Se her, hvor vores snesikre favoritter findes i Alperne.

Val Thorens Skiferie Nortlander

Verdens bedste. Igen og igen og...

Når en destination kåres til verdens bedste skisportsby fire år i træk, må der være noget om snakken. Og den ikoniske franske skisportsby Val Thorens har da også hele pakken.

Selve byen er Europas højest beliggende skisportsby. Når man bor i 2.300 meters højde bliver sneen liggende i gaderne, og med masser af hoteller placeret omkring skiløbet er det enormt nemt at finde et ophold med det eftertragtede ski-in/ski-out.

Skiløbet er i toppen af verdenseliten, og det er et valfartssted for skientusiaster fra hele verden, der mindst en gang i livet er nødt til at stå på ski i Val Thorens, hvor der er skiløb op til 3.225 meters højde. Området dækker tre dale, der smart og naturligt er kædet sammen med et liftsystem, som udelukkende består af effektive opture til i alt 600 pistekilometer.

Se mere om Val Thorens her

Val d'Isere Frankrig Skiferie Nortlander

Dobbelt op på skiglæden

Hver for sig er Tignes og Val d’Isère i Frankrig fabelagtige rejsemål i sig selv, og de kan sagtens tåle at stå på denne liste separat. Men når nu man får begge snesikre og fabelagtige skisportsområder på et og samme liftkort, er det at umuligt at få det bedre end dette!

De to nabobyer, som er forbundet af et stort bjerg med glejtseren La Grande Motte som naturligt højde- og midtpunkt har hver deres små forskelle. Tignes er den moderne og internationalt orienterede sporty skisportsby, hvor det hele handler om skiløb og så lidt mere om skiløb. Val d’Isère er helårsbyen af den gamle skole, med et skær af fransk elegance og klasse.

Skiløbet er enestående og ekstremt varieret med plads til de helt små nybegyndere og offpiste-freaks, der bare ikke kan få nok af det friske pudder.

Hvis det er lækkert sne i rigelige mængder, du er ude efter, så er det her, det sner!

Se mere om Tignes her

Se mere om Val d'Isère her

 

soel_ice_Q_winter_11_19

With a license to ski

Bond-filmen Spectre viser Sölden frem fra sin bedste side, og hvis 007 kan stå på ski her, så kan vi andre vel også. Sölden er Østrigs effektive og topmoderne bud på en skisportsby, hvor det hele bare spiller på et niveau, som kun den tysktalende del af skiverdenen formår at få det til.

Her er skiløb op til 3.250 meters højde, og et liftsystem, som konstant er state of the art og yderst velsmurt. Og så der gletsjerskiløb som ingen andre steder. Nogle skisportsbyer er med rette stolte over deres gletsjer, og så er der Sölden.

De har TO gletsjere, for en er jo ikke nok, hvis man skal være stedet, der hvert år i starten af november tiltrækker verdens førende producenter af ski, støvler og andet udstyr. Det er netop i Sölden, at vintersæsonen hvert år indledes med SNOWS, som er der hvor der testes det nyeste udstyr. Det kan du i øvrigt være med til, og hvis du er nysgerrig, så klik her.

På den måde minder Sölden lidt om Q’s værksted i filmene om agenten i hendes majestæts tjeneste. The name is Sölden... 

Se mere om Sölden her

Ischgl Skiferie Nortlander

Den perfekte pakke

Ischgl har det hele. En livlig by med et restaurationsmiljø i topklasse uanset pengepungens størrelse tiltrækker altid feriegæster, der gerne vil have en lækker tid. Når man så kobler det sammen med skiløb af den allerbedste slags, så har man opskriften på en succes, der tiltrækker skiglade besøgende fra hele verden.

Det kan godt være, at gentagelser bliver til klicheer, men de kære østrigere kan altså noget med effektivitet og kvalitet. Her er meget sjældent liftkøer, for netværket er så velfungerende, at selv i højsæsonen er det en fornøjelse at køre på ski her.

Byen ligger i 1.377 meters højde, og du får 235 kilometers skiløb i op til 2.872 meters højde, og dette er et sandt paradis for især de øvede skiløbere. Særligt snowboardere og off-piste-entusiaster valfarter hertil.

Se mere om Ischgl her

Cervinia Skiferie Nortlander

Højt, langt og snesikkert

Hvis der, ligesom med barndommens bil- eller flykort, fandtes et kortspil med skisportssteder, ville dette være et af de gode kort at sidde med! Tallene er nemlig intet mindre end imponerende.

Med skiløb op til 3.883 meters højde er italienske Cervinia et af verdens højest beliggende skisportssteder og det højeste skiløb i Europa. Det er også her, du finder verdens længste piste på hele 22 kilometer. Hvem sagde mælkesyre?

Cervinia er selvsagt særdeles snesikkert. Det er også her, du kan stå på ski til Zermatt i Schweiz og nyde et af verdens mest ikoniske og dramatisk udseende bjerge, nemlig Tobleronebjerget Matterhorn. Cervinia i Italien byder på snesikkert kvalitetsskiløb for alle niveauer på de italienske velpræparerede boulevarder.

Se mere om Cervinia her

Hvor skal jeg dog tage hen på skiferie?

Som du kan se, er der gode muligheder for at finde snesikkert skiløb i alle de tre alpelande, så det store spørgsmål er nærmere om du mest er til Frankrig, Østrig eller Italien.

Ring eller skriv til os, og vi er klar til at hjælpe. Du kan også udfylde en formular og få et godt tilbud fra os.

Klik her og modtag et tilbud 

 

Kategorier: Cervinia, Ischgl, Tignes, Sölden, Val d'Isere, Val Thorens

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg