nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

18 grunde til, hvorfor Canazei er én af mine favoritdestinationer

Udgivet af Michael Jensen den 28-09-13 08:44

I sidste uge lovede jeg dig et tilbud på én af mine favoritdestinationer i Italien. Den destination, jeg har i tankerne er en by som oser af charme og dufter af italiensk madlavning – jeg taler selvfølgelig om Canazei. Hvorfor er det så lige, at Canazei er så fantastisk?

Canazei - et af verdens største skiområder

Du har adgang til 1.188 kilometer pister i samme liftkort. Det er altså dobbelt så stort som ’De 3 Dale’ ved Val Thorens og mere end tre gange så stort som området omkring Val d’Isère og Tignes.

Fun Fact: Anna, én af vores dygtige rejsekonsulenter, har haft to sæsoner som guide i Canazei. Da hun sidste år var tilbage i byen, opdagede hun fire piste, som hun aldrig har prøvet før.

Den højeste pist ligger oppe på gletsjeren i 3.264 meter, længste pist er udmattende 10,5 kilometer lang og chancerne for kø til lifterne er minimale (liftsystemet kan transportere 565.000 personer fra byen til bjerget på en time).

Dagens Tip: 'Bar Pizzeria Italia' som ligger lige over for vores lejlighedskompleks 'La Montanara' serverer de bedste kvalitetspizzaer, jeg længe har smagt - og til skræmmende lave priser.

Det betyder derfor også, at de er fuldt booket hver aften, men hvis du ikke vil snydes for en smagsoplevelse i verdensklasse, kontakter du bare dine guider - vi kender nemlig ejerne.

Canazei har desuden 25 barer og 23 restauranter at vælge imellem, og prisen på mad og drikke er helt i bund. Prisen på en pizza ligger på ca. 8€ og du kan få en øl til 3,50€. Dette placerer byen i vores Top 3 over billigste destinationer.

Canazei er en af vores mest solrige destinationer

Byen ligger i 1470 meter og er dermed ikke den højest beliggende by, vi kan tilbyde. Canazei er til gengæld én af de mest solrige destinationer, vi har. Derfor ligger sneen også mere på pisterne end i gaderne, hvor man får våde fødder af det.

Italienerne er kendt for deres gode snekanoner, og gennem hele sæsonen sørger de for at præparere og udbygge pisterne efter mørkets frembrud.

Du er derfor aldrig nødt til at tage liften ned til byen, da den populære skovpiste fører dig hele vejen hjem til Canazei.

Canazei byder både på charme og afterski

Byen er bygget i traditionel og charmerende Tyroler-stil, som gør den hyggelig både med og uden sne.

Hvis du leder efter en gå-i-byen-hele-natten-destination er Canazei ikke det bedste valg. Der er dog de senere år gjort meget ud af at forbedre afterskien i byen.

Bl.a. har det forholdsvist nye sted 'Paradis' investeret mange millioner i at lydisolere deres afterski-hytte. Står du uden for med lukket dør, kan du høre en knappenål ramme jorden. Åbner du til gengæld døren, kan du meget vel blive blæst væk af "Anton Aus Tirol".

Ski- og sprogskole for børn og voksne

Den lokale skiskole tilbyder en skibørnehave, hvor dine børn kan tumle rundt og kælke, mens du tager en skilektion på bjerget eller nyder en varm kakao i solen.

Desværre er der ikke mulighed for dansk eller skandinavisk skiskole i øjeblikket, men de taler alle engelsk og er meget dygtige til deres kram.

Dagens Udfordning

Er du til lange dagsudflugter? Hvis du er, så følg den orange Sella Ronda til venstre om bjergmassivet og se om, du kan nå over til world-cup området Val Gardena. Det er en fantastisk tur.

Her kan du stå om kap med din guide ned ad den lange world-cup-piste og belønne dig selv med en fantastisk frokost på Restaurant Freinas sydvendte terrasse.

Kategorier: Canazei, Italien

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg