nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

3 oplevelser i Canazei der vil få alle til at måbe

Udgivet af Simon Skyttegård den 13-06-14 14:31

Hvis du går og er i tvivl om, at Canazei skulle være det rette sted at besøge, kan jeg kun sige en ting til dig: Tag af sted så hurtigt som muligt!

Her er fede pister, skønne restauranter, fantastisk landskab og ikke mindst masser af sol og sne. Canazei har sindssygt meget at byde på, men jeg vil prøve at give mit bud på 3 ting, som du ikke må gå glip af, når du er hernede.

1. Lagazuoi

Dolomiti Superski er navnet på hele det skiområde dit liftkort gælder til.

Her er i alt ca. 1.200 km. piste at udforske, hvilket er temmelig meget, så du skal ikke prøve at nå det hele på en uge - det kan slet ikke lade sig gøre.

Du skal i stedet tage nogle hyggelige og lange dagsture ud i området.

Min favorittur er turen til Lagazuoi.

Skyttehuler og 1. Verdenskrig

Bjerget vi skal til ligger ikke langt fra den Østrigske grænse, og det var også her, frontlinjen gik ved første verdenskrig.

Du kan endda stadig se de huler, soldaterne kravlede ned i og beskød fjenderne fra via små huller i væggene.

Hvis du ikke er i stemning til lidt krigshistorie, kan du jo snuppe noget at spise i stedet.

Italiensk solopgang i 2.200 meters højde

Oppe på toppen findes der nemlig også en restaurant. Her er det muligt at booke en overnatning, så man kan stå tidligt op og se solopgangen fra ca. 2.200 meters højde, hvilket ofte er sindssygt imponerende.

Sådan et syn findes nærmest ikke andre steder

Sådan et syn findes nærmest ikke andre steder

Selve turen derover er også en super hyggelig tur gennem skoven og på indbydende blå pister. Man skal køre mod den by der hedder Armentarola.

Fra Armentarola tager man en bus eller en taxa op til Passo Falzarego. Denne tur koster kun 6 €, og selve køreturen tager ca. 20 minutter.

Fra Passo Falzarego går der en gammel kabinelift op til toppen af Lagazuoi. Her kan man vælge at tage en tur på den lækre sorte pist, der går ned til Passo Falzarego, eller man kan vælge at vende snuden hjemad mod Canazei igen.

Turen ned fra Lagazuoi er en lang og flot tur, hvor man kører nede i en skøn dal. Bjergene tårner sig op på begge sider af en, og det føles næsten, som om man er helt alene.

God atmosfære og frosne vandfald

Hvis sulten skulle melde sig igen, kommer den første restaurant cirka halvvejs nede.

Her har de en fantastisk hyggelig atmosfære, og maden er noget af det bedste, du finder på pisterne i Canazei. Jeg kan anbefale deres bagte kartoffel med røget skinke og smeltet ost.

Med masser af energi i maven efter dette måltid, skal den ret nok holde dig godt kørende resten af turen tilbage mod Canazei.

Lige efter du har kørt fra restauranten, er du nødt til at gøre et stop igen - denne gang for at tage billeder af endnu en helt uforglemmelig naturoplevelse.

På venstre side kan man se, hvordan det ser ud, når små vandfald fryser til is langs med de lodrette klipper.

Det er et såkaldt ‘Kodak-Moment’, så frem med kameraet i bedste ‘japanese-style’ og gå amok med blitzen.

Efter at have forkælet dine øjne lidt, skal du det sidste stykke ned.

Ski og Hestevogn?

Det sidste stykke kan du vælge at køre med taxa, eller du kan vælge den mere charmerende og gammeldags mulighed - at blive trukket efter hest og vogn. Det kaldes også skijoring.

Dette betaler du et lille symbolsk beløb for, ikke noget slemt, og du får dig en god afslutning på turen ned fra Lagazuoi – en tur du med garanti aldrig vil glemme!

2. El Pael

Hvis du elsker original, italiensk mad og et godt glas vin, så er El Pael det helt rigtige sted for dig.

Signore Roberto ved alt om vine

Denne restaurant har en Michelin anbefaling fra 2012, og ejeren – Roberto – er uddannet sommelier, hvilket vil sige, at han ved alt, hvad der er værd at vide om vin.

Hans speciale er især mindre kendte vine fra små vingårde. Men bare fordi de er mindre kendte, betyder det ikke, at du ikke bør smage dem. Det bør du virkelig!

Dette er også en af grundene til, at vi holder vores ugentlige vinsmagning hos Roberto, hvor han forkæler vores smagsløg med nogle lækre vine, som du umiddelbart ikke vil smage andre steder.

Ud over at smage på forskellige vine, fortæller han også lidt om, hvad der skal til for, at en udmærket vin bliver god, og at en god vin bliver perfekt.

El Paels fine indretning

El Paels fine indretning

God mad og god vin går hånd i hånd i Canazei

Til god vin hører sig god mad, og der svigter Roberto aldrig!

Maden her er den bedste, du finder i Canazei - og oven i købet til priser, der er til at overskue. Du skal heller ikke bekymre dig om, at nu når stedet er Michelin anbefalet, må portionerne være små. Hos Roberto er portionerne så store, at du aldrig går sulten hjem.

Maden der bliver serveret er fra det klassiske italienske køkken, og du kan være sikker på, at det nok skal blive præsenteret, så du ikke er i tvivl om, hvad du sidder og spiser.

Efter en hyggelig aften med god mad og vin, skal du ikke blive overrasket over at blive hilst med ”farvel og på gensyn” på italiensk manér.

– Roberto kan det hele.

3. Ciampolin

Du kender det sikkert kun alt for godt.

Solen skinner og pisterne er klar, men benene er slet ikke klar. Du har faktisk mest af alt bare lyst til at ligge og nyde den skønne udsigt, friske luft og noget koldt at drikke.

Her er Ciampolin det bedste sted!

Det ligger lige inden, du kommer ned til Pecol liften, der tager dig op i området fra Canazei. Her er (næsten) altid en liggestol fri, og når solen skinner i Canazei, har du sol på terrassen hele eftermiddagen, og det er jo lige til at klare.

Ciampolin med sin indbydende terrasse

Ciampolin med sin indbydende terrasse

Mad, Musik, Øl og måske en lur

Du skal selvfølgelig ikke ligge der uden at blive underholdt, så her er også en DJ på plads. Han står og danser, snakker med folk der kommer forbi, og han spiller al slags musik. Hvis du har nogle ønsker, kan du også være heldig at få ham til at spille dem.

Skulle du blive sulten, mens du ligger og slapper, kan jeg helt klart anbefale pizzaerne. Hvis du har spist en af dem, kan du med god samvittighed tage en ekstra øl, og endnu en gang sætte dig godt til rette i din solstol og nyde udsigten.

Hvis en lur skulle trænge sig på, så snup du også bare den.

Dette var 3 af mine absolut favorit steder i Canazei, og dem skal du skal du næsten ikke snyde dig selv for, hvis du kommer forbi.

Som sagt, så er Canazei – og resten af området Dolomiti Superski – fyldt med muligheder, der vil gøre din ferie helt uforglemmelig!

Samtidig er området så stort, at man ikke kan nå at opleve alt i løbet af en uges ferie, så Canazei er et område, du sagtens kan vende tilbage til mange år i træk, uden at have oplevet alt.

What Can-a-zei?

Simon, Laura og Hilda
Nortlander guider i Canazei 2013/14

P.S. Kender du et område, der har mere at byde på end Canazei? Fortæl om det herunder...

 

Kategorier: Canazei, Italien

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg