nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

5 ting du kan gøre i Alpe d’Huez uden ski på

Udgivet af Sif Bregnballe den 05-07-14 01:21

Det er stort set umuligt for skientusiaster at lokke ikke-entusisater med på skiferie - hvilket er fuldt forståeligt!

Hvad skal man lave i en skisportsby, når skiløb ikke får smilet frem på dine læber?

Inden du aflyser brylluppet, kontakter skilsmisseadvokaten eller kategorisk afskriver alle dine venner, kommer der her et kompromis, du måske kan bruge.

alpe-dhuez-i_tusmoerke-1

Skiløbet i Alpe d'Huez er fantastisk, men du kan så meget mere her i byen...

Alpe d’Huez er én af de byer, som tilbyder mere end bare skiløb

Jeg er lige kommet hjem efter fem måneder i De franske Alper. Inden jeg tog af sted kom de fleste af mine venner med bemærkninger som:

"Du kommer til at hælde alkohol i dig hele vinteren” og “Hvad har du tænkt dig at gøre, når du bliver træt af at stå på ski?” Min favoritbemærkning var dog: “Du ender med at blive mega tyk!”.

Jeg endte dog hverken med at blive mega tyk, hælde alkohol i mig eller blive træt af skiløb. Derimod lærte jeg et trick, som du måske kan bruge, hvis du skal lokke dine venner eller familie med på ski.

Finten er at finde en skidestination, hvor I kan være sammen om andre ting end bare skiløbet - uanset om det er en familietur, drengetur eller tøsetur.

Her kommer 5 hurtige fif til aktiviteter i Alpe d’Huez, som ikke foregår på pisten.

1. Du kan køre på mountainbike

Grunden til, at jeg ikke blev træt af skiløb henover mine fem måneder i Alpe d’Huez var, at jeg lavede så meget udover at stå på ski.

Byen har stolte traditioner inden for cykelsporten og er nærmest et mekka for cykelfanatikere, som hvert år valfarter hertil.
Du har nok hørt om Alpe d’Huez i forbindelse med Tour de France, men derudover er moutainbike også enormt stort hernede.

Mountainbike er utroligt populært i Alpe d'huez

Mountainbike er ekstremt populært i Alpe d’Huez

Hvis du skyder skiferien til foråret, kan du sagtens kombinere både mountainbike og skiløb, hvilket måske gør det nemmere at overtale en del af vennerne.

2. Sommerferie og skiferie på samme gang

Hvis du tænker over det, så gør man tre ting på en sommerferie.

 1. Soler sig ved poolkanten
 2. Bader i vandet
 3. Spiser ude

I Alpe d’Huez kan du sagtens få opfyldt alle tre behov. Fif nummer 2 handler om det udendørs poolområde, som du finder midt i byen.

På solskinsdag (der er 300 af dem om året i Alpe d’Huez) kan du sagtens hoppe i bikinien/badebukserne og slænge dig langs poolkanten, hvis pisterne ikke lokker.

Hvad gør jeg på kolde dage?

Men er det ikke koldt? Jo, i januar og februar er det. Men heldigvis er selve poolen opvarmet til 28 grader, og hvis det ikke er godt nok, så smutter du ned til sportscentret og hopper i den indendørs istedet.

Poolen er opvarmet til 28 grader, så du kan nyde en frisk dukkert selv i snevejr!

Poolen er opvarmet til 28 grader, så du kan nyde en dukkert i snevejr!

Både den indendørs og udendørs pool er inkluderet i dit liftkort.

Det skal dog siges at både herrer og drenge SKAL bære speedos. Det kan heldigvis købes for en billig penge, hvis du ikke ejer sådan et par.

Hvorfor det er sådan, må du ikke spørge mig om :)

3. Skøjteløb er virkelig sjovt og også lidt romantisk

Lige ved siden af poolområdet ligger byens skøjtebane. Den er ikke til at undgå - slet ikke om aftenen, hvor den er oplyst.

Jeg har ikke selv været den store tilhænger af skøjteløb, men det er jo vildt sjovt.

Skøjteløb

Der er nu ikke noget som en måneskinstur hånd i hånd.

Det gode ved skøjtebanen i Alpe d’Huez er, at du bare går derned og viser dit liftkort, fortæller hvilken skostørrelse, du bruger, og så snører du ellers bare skøjterne på og danser ud på isen.

Hvis du hiver kæresten, konen eller manden med derop på en stjerneklar aften, er der helt sikkert point på romantik-kontoen.

4. Sportscentret tilbyder sportsaktiviteter fra A-Z

Her kan du egentlig finde alt du kunne tænke dig i en sportshal - og så lige lidt til.

Du ved allerede, at de har indendørs pool, så den springer vi let over. Til gengæld nævner jeg nu i flæng de andre utallige aktiviteter, så hold fast i hat og briller:

 • Indendørs fodbold (tunering hver fredag, hvor alle er velkomne)
 • Håndbold
 • Squash
 • Badminton
 • Tennis
 • Forhindringsbane
 • Fitnesscenter
 • Klatrevæg (min klare favorit)
 • Trampolin

Jeg kunne blive ved, men jeg er blevet bedt om at begrænse mig. Det er med andre ord et slaraffenland for alle, som elsker fysiske aktiviteter.

de næste to fif er til dig, som tager på ferie for at lade dig forkæle.

4. Massage er sød musik for ømme muskler

Uanset om du har ondt i kroppen eller bare trænger til at blive forkælet, så er en god massage altid fantastisk lækkert.

Desuden er det guld værd på en pigetur med veninderne, hvor det ikke kun skal gå op i sne og fart.
I Alpe d’Huez er der tre steder, som jeg kan anbefale dig, hvis du skal behandles godt:

 1. O Des Cimes
 2. The Chamois Spa
 3. Le Spa (min favorit)

Der er rigelig med muligheder for wellness, spa og massage i Alpe d'Huez

Tænk, det kunne være dig, som lå her...

Priserne er nogenlunde overkommelige og de er hver en øre værd. Du bliver behandlet og forkælet og omgivelserne er afslappede og behagelige - du nærmest bare glider ud af vintertøjet, når du træder indenfor.

Følg de angivede links for at se de forskellige behandlinger.

5. Nu kommer der lidt til drengene - hjemmeblandet rom

Det er en bar, der har specialiseret sig i at blande sin egen rom. Atmosfæren er af meget klassisk pubstil, hvor du har to barer, én i hver ende.

Den ene side er mere dedikeret til klassisk “pubdruk”, som f.eks. øl eller gin, hvor den anden byder på intet mindre end 25 forskellige typer selvblandet rom.

Det kan måske lyde, som om det er en stor bar, men den kan faktisk ikke rumme mere end ca. 80 personer, så den bliver tit fyldt til renden, hvor den hyggelige stemning naturligt følger med.

Der er altid gang i den, når der er live-band.

Der er altid gang i den, når der er live-band.

Bedst er det, når de har liveband. Og sjovest når Nathan (ejeren) klæder sig ud som pirat. Efter lidt rom går vi senere over til Underground, som er en meget klassisk alpebar med livemusik og billige priser. Og de har ca. 95 snowboards sømmet fast til loftet.

Her er der ofte fuld fart på, og især hvis det er en tirsdag vi er ude. Så er der nemlig “Scandinavian Night” hvor Nortlander kæmper mod Danski og Langley om hvem, der kan spille den bedste musik (og ja vi har (næsten) vundet hver gang, længe leve Dr. Alban).

Til sidst tager vi til Igloo, som har åbent til kl. 5. Her er der ofte mange forskellige arrangementer, og DJ’s hver aften med specielt tema eller en speciel musikstil. Mange mennesker er samlet og her er en god stemning, da nærmest alle der er ude i Alpe d’Huez på det her tidspunkt, er at finde på Igloo.

Jeg håber, at du med denne guide kan lokke nogle af skeptikerne med til Alperne frem for strandene, når samtalen falder på årets ferie.

Sif Bregnballe Nortlanderguide i Alpe d'Huez 2013/14

P.S. Har du nogle gode idéer til ting, som man kan lave på skiferien, når man ikke lige er til skiløb, så smid dem i kommentarfeltet herunder.

Kategorier: Alpe d'Huez, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

  Nyeste blogindlæg