nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Ved du, hvor du kan finde frankrigs bedste tourguide? I Briancon i Serre Chevalier.

Udgivet af Frederik Lundgren den 29-07-14 14:02

Serre Chevalier er en højborg (det ligger virkelig højt) af historie, traditionelt bjergliv og verdensklasse skiløb.

Dette franske område er gemt væk 15 kilometer fra den italienske grænse; bjergrygge forbinder de fire byer der fuldender Serre Chevalier dalen.

Lige i hjertet af dalen ligger Briancon, Frankrigs højest belligende købsstad(1,362 meter). I 2008 blev flere af bygningerne erklæret som en del af UNESCOs World Heritage Series, og byen burde være en afgørende del af dit ophold i Serre Chevalier!

 

Her er lidt af det hele

Briancons moderne bydel tilbyder alt fra italiensk-lavede pizzaer til klassiske, franske vinbare, sportscentre og endda laser tag.

Men at besøge “la vielle ville”(den gamle bydel) på din ferie er et must, meget få områder i Alperne tilbyder den samme bjergbys fornemmelse, som Briancon gør.

Den hurtige tur op til plateauet er en forfriskende måde at bruge en eftermiddag uden skistøvler på!

 

Veronique fra Briancon

Veronique fra Briancons “Heritage Office” hjalp os op, ned, rundt om og igennem den gamle bydel. Startende udefra byens yderste fæstningsværker, klarede vi os igennem flere hundrede år gamle barrikader og vandtomme voldgrave.

Veronique forklarede os den meget præcise planlægning og arkitektur bag byens forsvarssystem: Lige som du troede at du havde krydset en bro, kunne du falde ned i et 10 meter dybt hul på den anden side.

Så snart du tror du er gået forbi den inderste forsvarsmur, mødes du af en jern-forstærket trædør (komplet med faldende jern-port). Hele turen derind kan få et lufthavns security-check til at ligne barnemad.

 

Veronique med så hurtige fakter at kameraet ikke opfatter dem

Det var ikke bare barrikaderne, der gjorde Briancon specielt, men alt den historie som Briancon har opbygget, imens den har ligget gemt i alperne gør virkelig også sit.

 

Hendes optræden var en Oscar værdig

Veroniques passion og kropssprog bragte alt til live - vi havde helt glemt hvor spændende fransk historie kan være!

Hun fortalte endda historien om Briancons skytshelgen, Nicholas, med nok energi til at fortjene en Oscar.

Igennem vores tur i sognets kirke og den gamle retsbygning, stod det klart for os, hvorfor dele af Briancon er blevet indlemmet i UNESCOs World Heritage Series, det var virkelig imponerende.

Vidste du at Saint Nicholas reddede tre babyer

Vidste du at Saint Nicholas reddede tre babyer fra en kannibal? Det var også lidt af chok for os…

Turen med Veronique gav Briancon en dybde og vigtighed, vi aldrig havde tænkt os mulig… der er ingen tvivl om hvorfor Franskmændene værdsætter denne gemte by så meget!

Så hvis du gerne vil holde din ferie i Serre Chevalier, ville du ikke være den første. Folk er flokkedes til dalen i over tusind år, og vi forstår virkelig godt hvorfor.

Tjek vores video og book selv

Tjek videoen ud fra vores tur rundt i Briancon, og se til sidst en lille overraskelse.

På trods af alt den historie fortiden kan byde på, så husk at holde øjnene åbne for hvad der sker lige foran dig - det kunne være en lille pige i en lyserød dragt, der kommer cyklende på en trehjulet cykel i din retning.

Hvis du gerne vil booke ture, eller bare blive en smule mere informeret omkring Briancon i Serre Chevalier, så besøg denne hjemmeside eller slå et smut forbi deres kontor, når du er der (hvis du kan komme igennem portene…)

Ses dernede!

-WBSJ

Nortlanders reportere, Bri og Niklas
fra World’s Best Snow Job

Kategorier: Serre Chevalier

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg