nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

En ‘chili challenge’ i Alpe d’Huez som er Chili Klaus værdig

Udgivet af Michael Clausen den 02-02-15 14:46

I Alpe D’huez ligger der en bar, som hedder Smithy’s Tavern & Bar.

Her er der rigtig godt med øl og god mad bla. mexicanske tacos og faijtas - med andre ord et sted med masser af energi, spicy mad og god stemning. En absolut 'must see' i Alpe D’huez.

På Smithy’s har de flere events såsom: Curry Night (søndag) eller Burger Night (mandag) med gode tilbud og specielle menu’er til hvert event.

Til de lidt mere vovede kan man også opleve Hotwings Chili Challenge på Smithy’s - har du ligesom jeg fået kendskab til internetfænomenet Chili Klaus, og længe haft lyst til at prøve en chili-smagning, så er det her lige noget for dig!

Smithys Tavern & Bar i Alpe d'HuezIvrig efter chili er vist mildt sagt...

Sådan foregår en “Chili challenge”

10 min til at spise alle 7 hot wings. "Okay", tænker jeg det var da ikke så slemt, men så bliver det uddybet, at du under ingen omstændigheder må få noget væske under udfordringen, og at du skal spise med hænderne.

Udfordringen stopper ikke der, du skal nemlig sidde 5 min efter du er færdig med at spise fortsat uden servietter og uden væske!

Min egen oplevelse

Det er en helt almindelig tirsdag i Alpe D’Huez, men den kommer til at blive alt andet end almindelig da min kollega Mark og jeg takker ja til chili-udfordringen.

Se videoen fra min chili-smagning her:

Jeg sætter tænderne i nok det sprødeste og lækre kyllingkød jeg længe har smagt - en fantastisk aroma af barbeque og en harsk lugt af chili.

Stille, men roligt, kunne jeg mærke varmen begynde bagerst i munden - støt flyvende fremad mod mine læber som skreg, da en varme kun sammenlignelig med lava allerede havde fat i dem.

Jeg bider det i mig og spiser videre: "Sådan første wing klaret… Anden wing klaret", og jeg fortsætter.

Min mund skriger efter lindring og vand, men jeg fortsætter.

3. wing… 4. wing.. over halvvejs! Det giver mig en fornyet beslutsomhed og jeg tænker nu kan det da heller ikke blive værre. Jeg tog fejl… 5. wing… 6. wing.. 7!

Jeg smider det sidste kyllingben på tallerkenen og tænker: "YES - jeg klarede den", men nu kommer den rigtige prøve - ventetiden uden lindring.

Mine læber brænder med fornyet vildskab. Min mund er en pool af lava, men først nu mærker jeg mine fingre, som brænder lige så meget som alt andet. Jeg tager en dyb indånding og tænker: “5 min, og jeg kan få noget vand, 5 min og så bliver det hele bedre.”

Jeg kan ærligt sige, at det nok har været de længste 5 min i mit liv! Mine hænder ryster og jeg kan mærke at jeg bliver let og tom i hovedet.

chilichallenge_drengene_har_det_stramtTo ellers kække fyre, der har det noget så stramt.

Jeg kan ikke sidde stille og prøver at finde noget at gøre med mine hænder, så helt ubevidst begynder jeg at flytte rundt på tingene på bordet - en salt bøsse bliver flyttet over til den anden side af bordet og en tallerken bliver stillet hen til Mark.

Pludselig kommer Emily, restaurantchefen, hen til os med vand og servietter og siger: “Tillykke, I klarede den”.
Jeg ser hen på Mark, og han kigger tilbage på mig - vi begynder begge at grine og giver hinanden highfives. Det er slut, og vi gjorde det!

Den første tår af vand, var helt vildt ubehagelig, det føltes som når man smider koldt vandt på brandvarm pande, alt begyndte at brænde på ny, og det føltes som om vandet var kogende.

Jeg går udenfor og tager en dyb indånding alpeluft - jeg havde min aller værste ven med ude: vandet min nemisis, som jo normalt er rart at drikke men i dette øjeblik næsten er værre end selve hot wingsne.

Chicken wings - de ser så uskyldige ud... Chicken wings - de ser da ellers meget uskyldige ud, ikke?

Jeg kan dog heldigvis mærke, at for hver tår og hver indånding luft, at lindringen kommer stille og roligt.
Efter en rum tid forsvandt følelsen af at være svimmel, og smerten fortog sig ganske hurtigt derefter - pludselig havde jeg det helt fint igen!

Det er absolut ikke sidste gang, at jeg prøver det. Efter ca. 10 min havde jeg en helt fantastisk følelse i kroppen som nok kun kan forstås, hvis du prøver det selv.

Som lidt ekstra info - hvis du er lidt småforkølet eller har ondt i halsen kan dette varmt anbefales som den bedste lynkur jeg har prøvet! Da jeg var blevet mig selv igen, var jeg helt rask - ingen forkølelse og ingen smerter i hverken hoved eller hals!

Kan du godt lide chili eller mexicansk mad, men med (chili)måde, så kan jeg også varmt anbefale deres nachos.

Michael Clausen Nortlander-guide i Alpe d'Huez 2014/15

Kategorier: Alpe d'Huez

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg