nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

De 3 bedste restauranter i Zell Am Ziller, du gætter aldrig, hvad jeg fik serveret på nummer 2

Udgivet af Ebba Hasselberg den 17-06-14 16:45

God mad er en ekstrem vigtig del af en vellykket skiferie.

Det kan være, at det ikke er alle, der er enige med mig, men når jeg bliver sulten, altså sådan virkelig sulten, så minder jeg mest af alt om en ildspyende drage.

Har du det på tilnærmelsesvist samme måde?

Det er med andre ord vigtigt for alle omkring dig, at du får serveret et godt måltid med jævne mellemrum.

Læg sådan en ildspyende drage oven i en masse forbrændt energi i løbet af en lang skidag, og det bliver endnu vigtigere at finde en god restaurant.

Du må ikke gå på kompris - følg listen og få en uforglemmelig ferie

Der findes nu mange gode restauranter i Zell am Ziller, men det er især dem, der lige kan give din ferie det sidste touch, som man skal kende.

Og dem får du her.

Ikke fordi de nødvendigvis serverer luksuriøs mad, men nok nærmere fordi de har noget specielt og unikt, som andre steder ikke kan tilbyde dig.

1. Kreuzwiesen Alm i Zell Am Ziller

Den første restaurant er et sted, du SKAL besøge, og den kaldes Kreuzwiesen alm.

Den findes på piste 16/17, og her finder du nogle af Zell am Zillers bedste hjemmelavede pizzaer! Tænk på en helt friskbagt pizza, rygende varm, som serveres på en terrasse badet i sol. Bedre kan det vel egentlig ikke blive.

Her har du terrassen, så mangler vi bare pizzaerne

Her har du terrassen, så mangler vi bare pizzaerne!

Du får opskrifterne med dig hjem

Det skulle da lige være, hvis men afsluttede med en af husets hjemmelavede snapse eller fik lov til at tage familiens hemmelige opskrifter med sig hjem.

Helt hemmelige er de jo nok ikke, men du kan rent faktisk tage dem med dig hjem, og derfor behøver den del af ferien aldrig at slutte.

Kreuzwiesen Alm er restauranten, hvor man finder mad lavet med kærlighed og kvalitet. Menuens udvalg er ganske vist ikke det bredeste af slagsen, men hvad gør det, når alt mad smager ligeså godt, som det ser ud.

På en dag hvor du ønsker et måltid med lidt ekstra god service og en stemningsfuld atmosfære, skal du sigte efter piste nummer 16 eller 17.

2. Rosi’s Schnitzelhütte

Stop nummer to på vores kulinariske rejse, bliver Rosi’s Schnitzethütte på piste nummer 18 i Zell am Ziller. Som navnet antyder, så står den på schnitzel i stor stil.

Her tager man ikke til for at opleve mad lavet med stor finesse, men hvis man vil udfordre sin bror eller søster i at spise en schnitzel på størrelse med en underarm, så er det stedet!

Ja ja, det er flot!!

Tør du tage kampen op mod sådan en fætter

Tør du tage kampen op mod sådan en fætter?

Jeg laver ikke sjov med dig. At spise en schnitzel på denne restaurant, er noget du sent vil glemme - hvis du selvfølgelig gennemfører.

Den her schnitzel har før lagt fuldvoksne mænd i seng

Jeg tager ofte vores gæster hertil, udfordrer dem i “schnitzelspisning”. Resultatet er altid det samme - guiden kan selvfølgelig altid spise mest.

“Skal vi virkelig kunne spise den her portion?”

Nej, der er selvfølgelig ingen tvang, og langt de fleste gæster er da også kommet til kort i kampen mod dette monster af en schnitzel.

På Rosi’s Schnitzelhütte kræver det, at du har stærke lunger og mod på at konkurrere for at få tjenerens opmærksomhed. Kampen starter nemlig allerede, inden man får maden.

Kampen om hvem der først kan få sig en schnitzel, og det er en kamp, fordi de serveres således:

Sådan får du hurtigst din mad

En tjener kommer ind i et af de her hyggelige små rum, som selvfølgelig emmer af alpehygge.

Dernæst råber han eller hun ud, hvad han/hun har med sig af schnitzler, og så gælder det ellers om at fange hans/hendes opmærksomhed hurtigst.

Det er ikke altid lige nemt, men det resulterer altid i sjove minder, og det er mange gange det, som folk rent faktisk hiver frem, når jeg spørger dem om, hvad der var sjovest i løbet af ugen.

Rosi’s Schnitzelhütte udefra

Rosi’s Schnitzelhütte udefra

Så hvad får du på Rosi’s?

  • Maven fyldt til bristepunktet
  • Velsmagende schnitzler
  • Råhygge i autentiske omgivelser
  • Udsigt over Zillertal på den solrige altan
  • Kamp til stregen for din mad

Hvis du kommer Zell Am Ziller, må du ikke gå glip af denne udfordring. Og bare rolig, de bliver ikke fornærmede over, at du ikke spiser op.

3. Larmach-Alm / Kyllingehytten

På stop nummer tre, skal vi over til smukke Köningsleiten og piste nummer to. Restaurantens officielle navn er Larmach-Alm, men i daglig tale går den under et andet navn.

En restaurant af den her støbning skal have et rigtigt navn, så jeg omdøbte den til “Kyllingehytten”.

Mere skal du ikke bruge, kyllingen er næsten nok i sig selv

Mere skal du ikke bruge, kyllingen er næsten nok i sig selv

Navnet passer perfekt til stedet, fordi det første man ser, når man træder op på deres terrasse, er en solid omgang grillede kyllinger. Og kom nu - der er da ikke noget bedre end en halv ørn i rede?

Den velduftende kylling serveres sammen med dejlig gyldne pommes frites, og måske endda en kold Zillertal øl. (Selvfølgelig en kold Zillertal øl!)

Maden her på “Kyllingehytten” er faktisk rigtig god, og så er udvalget ret stort. Kyllingerne er fantastiske, men det er noget helt andet, som gør, at du skylder dig selv et frokoststop.

Zillertals bedste udsigt nydes bedst med en halv grillkylling

Restauranten er placeret i direkte sollys med udsigt over den smukke sø, Gerlossen, der strækker sig helt ind i bjergene.

Det kan lyde lidt kliché agtigt, men hvis du elsker Alperne, som jeg gør, så bliver du også helt salig, når du sidder her med din kylling og udsigt over Zillertal.

Det er en ret speciel frihedsfølelse, som skal opleves.

Det sner så meget at søen gemmes væk i Zell am Ziller

Det sner så meget at søen gemmes væk i Zell am Ziller

Dette er også restauranten der har indset, hvor svært det er at gå i skistøvler ned eller op af en lang trappe.

Vi har alle sammen været der, hvor man til sidst bare har måtte give op og så snegle sig ned af en trappe, kun fordi man har skistøvler på.

Det her problem er Kyllingehytten blevet opmærksom på, og de har derfor installeret en lille rutschebane, så både gamle og unge i stedet kan glide ned.

Det er bare at smøge ærmerne op og kaste sig ud i det.

Der findes selvfølgelig mange andre interessante restauranter, som serverer velsmagende mad i Zillertal Arenas smukke område, men disse tre er absolut mit bud på dem, du ikke må misse.

Ebba, Simon og Signe
Nortlander guider i Zell am Ziller 2013/14

P.S. Findes der bedre restauranter i Zell am Ziller? Hvis du kender nogle, så fortæl om dem i kommentarfeltet herunder...

 

Kategorier: Østrig, Restauranter, Zell Am Ziller

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg