nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Find den bedste frokost og aftensmad i Alpe d'Huez

Udgivet af Sif Bregnballe den 26-08-14 23:22

Jeg har igennem de sidste par uger været igennem et mindre madmaraton. Derfor er mine lår ikke helt så spændstige, som sidste gang jeg skrev, men jeg har det godt.

Franskmænd er jo generelt ret interesserede i mad, noget som man sagtens kan se i Alpe d’Huez’ restaurantudbud. Eftersom at folk bor her selv om sommeren, er maden også prissat derefter.

Her får du råd og tips til steder, du skal besøge på din skiferie i Alpe d'Huez.

Frokosten i Alpe d’Huez

Hvis du har tænkt dig at spise frokost i terrænet, hvilket du jo nok kommer til, så er det et must at besøge Chantebise. Det ligger lige ved det første stop på DMC-liften. Det er en meget klassisk indrettet restaurant, men der er dog en ting der adskiller det.

En kæmpe udeservering!

Der-er-nærmest-altid-plads-her

Der er nærmest altid plads her

Når du sidder ude på terrassen badet i sol, så smager du ting du køber, altså lige lidt bedre. Det er klart at foretrække at nyde din kaffe i solen, end at sidde indenfor med den. Og så får du meget fra pengene her, så alt i alt er det en ret god oplevelse.

Jeg har nu været her i en del måneder, og jeg har flere gange hørt gæsterne brokke sig højlydt, tit noget i stil med “ej men de pommes, nu ryger strandformen…”

Så tager jeg dem selvfølgelig bare med ud på en solid skitur bagefter, så behøver de slet ikke tænke på formen mere. Maden på Chantebise er lavet af rigtig dygtige kokke. Her findes alt, fra helt klassiske retter som Carbonara og Lasagne til lidt mere kreative retter som f.eks. and med hindbærsauce.

Du kan også få hamburgere med eksempelvis saurkraut (det smager bedre end det lyder). Som regel går det ret stærkt at få maden, og det meste koster mellem 15-17 €.

Stedet de kalder "Stenhuset"

En anden restaurant som er værd at besøge, er “Stenhuset”. Den ligger nede i Montfrais og har en ko i naturlig størrelse stående på terrassen. Den er ret svær at overse. Her er der bedst at spise hvis vejret er godt, for det er lidt småt med pladserne indenfor.

Her serveres alt muligt mad, men jeg kan varmt anbefale deres ribs, som har en meget amerikansk smag over sig. Det er virkelig godt!

Hvis du ikke skal spise dig selv helt ned, inden du skal ud på pisterne igen, har de også en carbonara som er lidt lettere at håndtere end en ordenligt omgang spareribs. En ret koster cirka 17 € og en kaffe koster kun 2€!

Mad i byen eller på pisten?

Hvis du hellere vil spise nede i byen, i stedet for at for at gøre det på pisten, så findes der en lille klassisk, fransk restaurant, Montagnard, nær byens centrum. Her findes der tre retter at vælge imellem til frokost: Noget kød med pommes, en pastaret og en ostetallerken.

Restauranten drives i klassisk fransk ånd, men med den undtagelse at tjenerinden faktisk smiler og taler med dig. Det gør de selvfølgelig også andre steder, men her er det lidt anderledes.

Første gang jeg var der, blev hun nærmest sur på mig. Hun mente at jeg spiste for hurtigt, og at jeg ikke arbejdede, selvom jeg var på arbejde… Men ellers er de flinke.

Du vil opleve masser af sådanne dage i Alpe d'Huez

Det er værd at tilføje, at Restaurant Montagnard muligvis har frankrigs bedste Crème Caramel på menuen. En frokost med efterfølgende kaffe ligger omkring 15€, hvor det om aftenen er en smule dyrere.

Alpe d’Huez’ bedste frokost restaurant!

Det bedste sted at spise frokost i Alpe d’Huez, er faktisk ikke en restaurant. Derimod drives det af mine kollegaer og mig en gang om ugen. Vores picnic som serveres ude i terrænnet, har fokus på det franske delikatesse køkken med diverse oste, slags kød og patéer.

Derudover serverer vi også grillpølser og pastasalat. Med udgravede siddepladser og borde, i en retning hvor vi kan sidde og se udover de flotte bjerge, kan du få lov til at drikke øl, lytte til musik og snakke med en masse.

En frokost hvor du kan drikke og spise så meget du vil, for 15 € er nærmest røveri. Jeg har ikke oplevet nogen gå derfra, som enten har brokket sig over at være sultne eller tørstige.

Hvor skal du hen om aftenen?

Til middag findes der frem for alt to steder, som jeg tænkte jeg ville anbefale til dig. Det første er Alpe d’Huez’ bedste restaurant “Au Ptit Creux”. Her får du førsteklasses mad og servering til en overkommelig sum penge.

Restaurantens beliggenhed er nærmest det bedste, med udsigt over både bjerg og dal. Sidst jeg var der, spiste jeg laks med søde kartofler, som var perfekt kogte og tilpas innovative.

“Au Ptit Creux” er alment kendt som Alpe d’Huez’ bedste restaurant, og efter min mening er det mest af alt deres Crème Brulée der gør, at stedet får den anerkendelse. Den er fuldstændig fantastisk flamberet på toppen, og har den rigtige temperatur indeni.

En ret kan du slippe afsted med for omkring 25 €.

Kom hen til os!

Min anden anbefaling, kan måske virke en smule suspekt, da det er vores eget hotel. Men for at være helt ærlig, så er det faktisk noget rigtig god mad der serveres her. Du får en fireretters menu for 30 €, og derudover får du rig mulighed for at tale med personalet, om hvad du nu måtte have af spørgsmål.

Maden skifter fra dag til dag, så du kan altid lige smugkigge inden du bestemmer dig for, om det er her aftenen skal gå hen. Det jeg med sikkerhed kan sige er, at maden vil være fantasifuld og på mange måder minder om det franske køkken, med et dansk touch.

Noget jeg også kan sige med sikkerhed er, at det er rigtig mange fine restauranter her i Alpe d’Huez, og søger du noget specifikt eller specielt, så kan jeg næsten love dig, at du kan finde det her.

En sidste anbefaling er at finde restauranter, som enten har specialiseret sig i noget, eller som har en atmosfære der er så hyggelig, at du ikke kan undgå at kigge ind. Så har ejeren ofte lagt energi i stedet, og derfor også lagt energi i maden.Alpe d'huez er noget for sig

Alpe d'Huez er noget for sig

Glem ikke at spise raclette og fondue. Den bedste raclette finder du på Chantebise, og fonduen i byen nær Montagnard. På en del af restauranterne kan det være en god idé at booke bord i forvejen, men hør os guider omkring det, vi kan få det meste til at lykkes!

Hav det skønt til vi snakkes ved igen!

Sif Bregnballe
Nortlanderguide i Alpe d'Huez 2013/14

Kategorier: Alpe d'Huez, Restauranter

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg