nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Fire grunde til at Obertauern har guldkant

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 14-08-20 14:17

Lad dig inspirere af vores guider til at finde de gode guldkanter, der findes ved at lade skiferien gå til Obertauern.

De har tilbragt en hel sæson i den østrigske skisportsby, og er eksperter i at finde de lækre detaljer, der løfter din skiferie et nyk op. Se mere her.

Af: Guiderne i Obertauern - Sæson 2019/2020

Nortlander - Obertauern

1: Det snedækkede skiområde

I Obertauern er der så meget sne, at man levende forestiller sig, at sneen som koncept har sin oprindelse lige her. Byen kaldes faktisk ganske rammende for Snowbertauern.

Leder du efter skiløb, når der endnu ikke er faldet et snefnug andre steder? Eller når sneen allerede er smeltet på andre skisportssteder? Så er det her, det sker!

Byen ligger 1.738 meter over havets overflade, og er således ganske snesikker. På trods af sin høje placering ligger byen Obertauern i en gryde af bjerge, hvilket skaber en dejlig alpefølelse. Uanset hvor du ser hen, bliver du mødt af alpetoppe og snedækkede nåletræer.

Fra byen kan du få 100 kilometer sammenhængende pister og dobbelt så mange kilometer off-piste, der findes mellem skråningerne langs de brede bjergsider. Pisterne er varierede og i Obertauern trives både familien med børn og den erfarne skiløber.

Her finder du alt fra blå pister til både lettere og hårdere røde pister, samt et par udfordrende sorte nedfarter. Derudover finder du en af Østrigs stejleste pister, "Gamsleiten 2", i en højde af 2.313 meter. Her kan både skiløb og psyke sættes på prøve.

For dem, der måske ikke er lige så interesserede i at køre pistekilometer efter pistekilometer, er der ikke mindre end 25 skihytter, hvor du kan nyde en øl eller andet godt at drikke.

De, der leder efter endnu flere piste-kilometer, kan tage skibussen 35 minutter væk til skiområdet Grosseck/Speiereck med sine yderligere 50 kilometer pister. Skiområdet er inkluderet i dit liftkort og kan være sjovt at besøge en dag for afvekslingens skyld. Derudover kan vejret her undertiden være meget forskelligt fra Obertauern.

I Grosseck/Speiereck kan du tage en 8,5 kilometer lang tur fra Speiereck-bjerget på 2.411 meters højde og ned til byen St. Michael.

SE MERE OM OBERTAUERN HER

Nortlander - Obertauern - marietta

2: Et af vores absolutte foretrukne hoteller: Marietta

Midt i byen og med bare 50 meter til skiområdet finder du det 4-stjernede Hotel Marietta. Her bydes du hjerteligt velkommen af hotelchefen og personalet, der alle er svenske eller danske.

Når du træder ind gennem glasdørene i indgangen, bliver du mødt af det store dejlige håndlavede træbord i receptionen, og efter en jævn check-in er vores guider klar til at hjælpe dig i lobbyen.

Hotellet byder på en alpin atmosfære uanset hvor du ser hen og ikke mindst på et fantastisk spa-område. Hotellet er perfekt til alle typer gæster, fra det par, der ønsker at tilbringe kvalitetstid til den store familie.

På hotellet er der fokus på skiløb, og vi ønsker at gøre det nemt og let for vores gæster at tage ud på skiløjperne så hurtigt som muligt. Derfor finder du skiudlejning og skiskole i kælderen på hotellet.

Når du vender tilbage efter en dag i det dejlige skiområde, kan du sætte dig ned og tage en drink i baren eller nyde det store wellnessområde med pool og sauna som afslapning inden middagen.

Se mere om Hotel Marietta her

Nortlander - Obertauern - Kringsalm

3: Den velsmagende mad på Kringsalm

Kringsalm er vores yndlingsrestaurant. Her er Astrid og personalet klar til at modtage alle gæster, uanset om de sidder i à-la-carte-sektionen, selvbetjeningen eller på solterrassen.

I selvbetjeningen finder du godt tilberedt østrigsk mad og hjemmelavede kager. Efter en pause i de nyrenoverede lokaler med den hyggelige atmosfære er du klar til at gå ud igen for mere leg i sneen.

I à-la-carte-sektionen betjenes du af det traditionelt klædte østrigske personale. Her kan du nyde en lang frokost med god vin fra deres fantastiske vinkort. Retterne er inspireret af både Østrig og Italien, og kyllingeburgeren er noget virkelig specielt.

Hvis solen skinner, er det et must at sidde på deres udendørs terrasse, her varmer solen godt fra tidlig morgen til sent på eftermiddagen og nu og da spiller også DJ’s.

Dette sted er et must at besøge, når du er i Obertauern, og du kan både komme her på ski og til fods - hvilket betyder, at hele banden kan mødes heroppe.

SE MERE OM OBERTAUERN HER

Nortlander - Obertauern - skidområdet

4: Den dejligt korte rejsetid

At komme sydpå til Obertauern er hurtigt og nemt. Fra Københavns Lufthavn tager det ca. 1 time og 30 minutter til Salzburg Lufthavn. Når du kommer ud til ankomsthallen, byder guider fra de forskellige destinationer i Salzburgsland dig velkommen. Derfra er der en bustransfer til Obertauern, der tager ca. 1 time og 15 minutter.

Obertauern er således en perfekt destination for alle, der vil tage den hurtigste rute til det gode skiløb. Det gør destinationen ekstra egnet selv i korte uger, da tiden kan bruges på skråningerne i stedet for på transport.

Når det er sagt, håber vi, at du kan lide Obertauern så meget som vi gør, og vi ser frem til at se dig her nede på skråningerne!

SE MERE OM OBERTAUERN HER

 

Kategorier: Østrig, Restauranter, Guider, Obertauern, Nortlander, Tips fra guider, Guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg