nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Sauze d'Oulx - Guidernes tips til mere end skiløb

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 07-10-19 10:53

Vil du have mere ud af din ferie end bare godt skiløb?

Så er Sauze d’Oulx i Italien det rigtige sted at tage hen! Den hyggelige alpeby fra 1500-tallet har både autentiske, hyggelige restauranter, vinbarer og dejlige spaer.

Vi vil gerne fortælle lidt om vores favoritter!

Af: Guiderne i Sauze d'Oulx - Sæson 2018/2019 

Team Sauze

Vinsmagning på l’Assietta

Midt i byen på torvet Piazza Assietta, ligger restauranten og baren l’Assietta. Den tilhørende terrasse ligger perfekt i solen, og er derfor et oplagt og optimalt sted at have sin afterski.

Længst inde i restauranten finder man La Stube, der er en gemt perle på L’Assietta. I Stuben afholdes både raclette-middage og Assiettas fantastiske vinsmagninger. Kom og få en skøn introduktion til lokale Piemonte-vine, lækre oste samt diverse skinker og pølser. Den typiske ost her kaldes for “Toma”, som er en cremet ost som findes i alle styrker.

Efter to dejlige timer med vinsmagning, behøver man nærmest ikke at spise aftensmad!

Sauze - Restaurant Assietta - Nortlander

La Torre Spa

Hænder det, at man bliver træt og udmattet af at stå på ski, kan man i stedet tage en dag i en dejlig spa, som der findes to af i byen.

Bor man centralt i byen, er La Torre Spa helt klart nemmest at bevæge sig hen til. På La Torre Spa findes der opvarmede bassiner, saunaer, dampbad med mere. Opstår der et behov for at styrketræne lidt, er der også et træningscenter.

Det mest bemærkelsesværdige ved spaen er poolen, der er placeret midt under en stor glaskuppel. At ligge og flyde i vandet, mens man enten kigger op på blå himmel, skyformationer eller stjerner, er helt fantastisk.

Hotel La Torre Spa i Sauze dOulx Italien Skiferie Nortlander

Mad på La Marmotta

Det var en gæst, der tippede os om den nybyggede restaurant La Marmotta, som er det højest beliggende spisested i Sauze d’Oulx. Restauranten kan genkendes udefra på sin moderne arkitektur og fantastiske panoramavinduer, der giver en fantastisk udsigt.

Fra det sekund man træder indenfor, bliver man mødt af en følelse af luksus hele vejen fra entréen til toilettet (Ja, her i indlægget bedømmes der også ud fra toiletter). Men man skal ikke lade sig skræmme prismæssigt af udseendet. En platte med ost og pølse kan række til to, og koster ikke spidsen af en jetjæger. De andre retter og flaske(r) Prosecco er også rimelige i pris.

Så, søger du en oplevelse både for smagsløgene og øjnene er La Marmotta helt klart et sted, vi anbefaler.

Sauze - La Marmotta -1

Il Lampione

Vil man nyde et glas en flaske god vin skal man begive sig lidt ned i den ældre bydel til Il Lampione.

Udefra vil man ikke tro meget om vinbaren, men træder man indenfor, bliver man mødt af et super-hyggeligt lokale, sødt personale og muligheden for en fantastisk oplevelse.

Omgivelser med stenvægge, gamle træborde og masser at kigge på i reolerne og væggene samt god musik, gør at man gribes af en hyggelig stemning. Til vinen serveres der et lille træfad med ost og pølse, der kun giver plus-point til stemningen.

Er man ikke til vin i det givne øjeblik, kan man i stedet teste nogle af de mange forskellige gins, tonics og tilbehør, de har i baren. Der er faktisk mulighed for at lave hele 156 forskellige gin-tonics, så der er helt sikkert mulighed for at finde en favorit!

Det var vores Sauze-favoritter. Vi håber, du føler dig inspireret og vi er klar til at byde dig velkommen.

Er du klar til en skiferie til Sauze d'Oulx?

Find din skiferie til Sauze d'Oulx

Kategorier: Italien, Sauze d'Oulx, Restauranter, Afterski, Guider, Wellness, Tips fra guider, Guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg