nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Val d'Isère - Guidernes tips til skiløb og mere til

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 17-12-19 11:33

Dette absolut fantastiske skisportssted har en utrolig mængde sjov at byde på, fra skiløb i verdensklasse til gourmetoplevelser såvel som spa-faciliteter.

I dette indlæg vil guider vi dig gennem alle de lækkerier, som Val d'Isère har at byde på og løfte sløret for et par af hemmelighederne i byen, der kan sætte en guldkant på din skiferie.

Af: Guiderne i Val d'Isère - Sæson 2018/2019 (Opdateret 06/2020)

Velkommen-til-val-disere

På ski i Val d'Isère

Til at begynde med er der skiområdet, der et af de bedste i Frankrig. I skiområdet Tignes-Val d’Isère, der strækker sig fra Le Fornet til venstre for Val d'Isère til den nedre Tignes-landsby Les Brévières, kan du køre på hele 300 kilometer pister.

Området har virkelig noget for alle niveauer, hvad enten du er begynder eller erfaren skiløber. Ud over de fantastiske pister er området også kendt for sin off-piste, hvor instruktører kan tage dig ud til den uberørte og perfekte puddersne. Områdets højeste punkt er 3.456 meter over havet, og ligger ved gletscheren Le Grand Motte.

Derfra ser du ud over både Val Claret og Tignes samt det berømte bjerg Mont Blanc. Val d'Isère er et af de sydligst beliggende skisportssteder, hvilket gør byen kendt som solbeskinnet i store dele af sæsonen. Dette udgør dog ikke noget problem for snesituationen i området på grund af dens høje placering omkring bjergtoppene.

For eksempel ligger selve byen Val d'Isère i en højde af 1.850 meter.

Se mere om skiferie til Val d'Isère her

Hotel-le-Blizzard-Val-dIsere-Spa

Aktiviteter og forkælelse

Foruden enestående skiløb tilbyder Val d'Isère en række oplevelser, der kan appellere til gourmands såvel som spa-entusiaster. Hvis vejret eller benene en dag ikke orker mere skiløb, er der f.eks. det store aktivitetscenter Centre Aquasportif, der byder på en stor swimmingpool, spa og et moderne fitnesscenter med blandt andet en klatrevæg. På Centre Aquasportif får du også en gratis en dag med dit liftkort i løbet af tiden.

Val d'Isère er en dejlig by med mange fine og eksklusive hoteller. På de fleste af disse er der spa-områder, der er perfekte til en pause fra skiløbet eller måske en massage til at blødgøre musklerne.

Blandt andet nyder vores gæster normalt en massage på det 5-stjernede hotel La Mourra, eller måske en svømmetur i den udendørs pool på Hotel Le Blizzard, som også har fem stjerner.

Også Chalet Skadi, der ligger bag vores eget Hotel Victoria Lodge, har et dejligt spa-område med forskellige puljer og mulighed for massage. Dette er perfekt til et besøg efter en dag på pisterne.

Se mere om skiferie til Val d'Isère her

repas-6-mains-atelier-edmond-benoit-vidal

Gastronomi i Val d'Isère

Val d'Isère er en by med mange velkendte restauranter af høj kvalitet. Landsbyen har blandt andet to restauranter, der findes i Michelin Guide 2019.

Først er der L'Atelier d'Edmond, der ligger i Le Fornet. Restauranten har to Michelin-stjerner og betragtes som en af de absolut bedste i området med dens kreative og gastronomiske retter. Det anbefales naturligvis at booke et bord inden et besøg.

Restauranten Le Table de l'Ours, som er restauranten på det 5-stjernede hotel Les Barmes de l'Ours, ligger også mere centralt i landsbyen Val d'Isère. Denne restaurant er også kendt for sin moderne og kreative køkken, og er blevet tildelt en stjerne i Michelin-guiden i 2019.

Hotellet har også Val d'Iseres eneste bowlingbane, som vi varmt kan anbefale at besøge - også her skal du booke på forhånd for både mad og bowling.

Selvfølgelig skal det også nævnes, at der er fantastiske spiseoplevelser at vente oppe på pisten. I skiområdet er der flere forskellige restauranter, der definitivt sætter guldkant på skidagen, herunder den velkendte Edelweiss i Le Fornet, Le Refuge de Solaise over Val d'Isère og Le Peau de Vache, som ligger ved den olympiske piste Face de Bellevarde i Val d'Isère.

Aktiviteter i sneen

Ud over spiseoplevelsen og spaen er der naturligvis masser af forskellige aktiviteter, der kan prøves i sneen eller på skråningerne, men det betyder ikke nødvendigvis skiløb.

Der er blandt andet mulighed for heliskiing, sneracing på BMWs egen bane og at tage på en snescootertur. Kun fantasien og tegnebogen sætter grænser for, hvad Val d'Isère har at byde på.

La-Folie-Douce-Val-dIsere

Afterski i Val d'Isère

Sidst men ikke mindst skal naturligvis Val d'Isères berømte afterski nævnes.

Selvfølgelig er den mest ekstravagante og berømte af dem alle La Folie Douce. Denne prangende og festlige afterski lever op til sit ry for at tilbyde dig den bedste festoplevelse i dit liv på pisterne. Her opføres både shows og sangpræstationer som giver en feststemning uden lige.

La Folie Douce har også en førsteklasses restaurant ved navn La Frutière, som er perfekt til et besøg, før afterskien sætter ind - selvfølgelig skal der danses på bordene!

Udover La Folie er Douce findes i bunden af skiområdet Cocorico, som i større grad tilbyder den klassiske afterskimusik, som du bare ikke kan undgå at synge med. Også her er der mulighed for at booke et bord for at gøre oplevelsen lidt ekstra sjov og slutte skidagen med maner.

Så hvad venter du på? Det er ikke muligt at modstå alt det fantastiske, Val d'Isère har at byde på.

Book din rejse nu!

Se mere om skiferie til Val d'Isère her

Kategorier: Restauranter, Val d'Isere, Afterski, Gourmet, Guider, Wellness, Frankrig, Tips fra guider, Guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg