nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Gør-det-selv eller pakkerejse - Hvad er bedst?

Udgivet af Michael Jensen den 18-05-20 14:17

Foretrækker du selv at være rejsearrangør på din ferie?

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi danskere rejser mere og mere. Og rigtig mange planlægger og sammensætter selv deres rejser.

Men, hvad er egentlig fordelen ved selv at strikke sin ferie sammen?

Jo, du bestemmer 100%, hvad rejsen skal indeholde fra start til slut, hvilket flyselskab og hotel du vil benytte dig af, og ikke mindst hvordan rejsen skal foregå.

Men på samme tid er du også selv 100% ansvarlig for at få løst de problemer eller udfordringer der måtte opstå.

Og er det overhovedet billigere end at købe en pakkerejse?

Derfor er en pakkerejse bedre end gør-det-selv-rejsen

Der er mange fordele ved at købe din skiferie som en pakkerejse. Den mest oplagte fordel er, at du som forbruger bedst er sikret, hvis dit rejsebureau er medlem af Rejsegarantifonden.

Hvis uheldet er ude, og en eventuel konkurs skulle ske, er du som som køber af en pakkerejse langt bedre stillet. Nortlander har altid været medlem af Rejsegarantifonden.

Her kan du se al praktisk info om at rejse med Nortlander.

Hvad er en pakkerejse?

Først er det dog vigtigt at fastslå, hvad en pakkerejse er. Ifølge rejsegarantifonden består en pakkerejse af mindst to af disse fire elementer: 

  • Transport (Fly, bus eller tog)
  • Indkvartering (Hotel, hytte eller lejlighed)
  • Turistmæssig ydelse (F.eks. skileje og/eller liftkort)
  • Billeje

Der er flere fordele ved en pakkerejse i forhold til at lave sin egen rejse. Her kan du se nogle af dem.

Hvem har egentlig solgt dig din rejse?

Når du bruger internettets søgemaskiner, bliver du som oftest sendt direkte videre til en formidler af flybilletten og ikke til selve flyselskabet. Det kan give anledning til knas i maskineriet.

Formidleren af flybilletten og flyselskabet kan ikke altid finde enighed om, hvem af de to parter, der har ansvaret for din rejse, hvis der skulle opstå problemer undervejs, og du ender måske med at blive kastebold mellem de to parter uden at nå frem til en reel løsning, før det er for sent.

BadGastein3

Serviceniveau fra start til slut

Hos et rejsebureau sidder der en rejsekonsulent, som hjælper dig igennem hele processen fra start til slut. Rejsekonsulenten bidrager med viden omkring de forskellige destinationer, som man som gæst ikke nødvendigvis selv besidder.

En rejsekonsulent sidder og arbejder med rejser for et utal af gæster hver dag og kan helt sikkert hjælpe dig med at finde præcis den drømmerejse du leder efter.

Derudover laver rejsekonsulenten alt planlægningsarbejde for dig, lige fra fly- og programønsker til transfer til og fra lufthavn og destination. Med andre ord: det eneste du behøver at gøre er at gribe knoglen og ringe eller booke via hjemmesiden.

Når du så lander i lufthavnen, vil der også blevet taget hånd om dig, og du behøver ikke tænke hverken fra eller til - det er der sørget for!

Synes du ikke, at det giver rigtig god mening? Det gør jeg.

guider
Rejsebureauet er “go-to” kilde

Hvis du køber en pakkerejse gennem en rejsearrangør, er det også rejsearrangøren, du skal henvende dig til, hvis noget ikke lever op til produktbeskrivelserne, eller hvis flyet skulle gå hen og blive forsinket.

Det vil sige, at du slipper for at jonglere mellem 1., 2., og 3. parter for at finde ud af, hvem du skal henvende dig til for at løse det problem der måtte være opstået. Du kontakter bare direkte din rejsearrangør, og så hjælper de dig videre.

Derudover har det den fordel, at en pakkerejse faktisk giver adgang til udvidede forbrugerrettigheder. Og det bliver relevant, hvis hotellet ikke lever op til dine forventninger eller flyselskabet går konkurs.

Pris

Mange danskere kører fortsat på ferie i egen bil ud fra en overbevisning om, at det er det billige alternativ. Men ud fra et overordnet økonomisk perspektiv er det velsagtens en af de dyreste løsninger man kan vælge.

Og nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Spar Nord har i år lavet en beregning i samarbejde med bilbasen, hvor resultaterne taler for sig selv.

Hvis du vælger at køre selv til Italien eller Frankrig koster det mellem 10.000 og 13.000 kroner. Og så tager det oven i købet 18 timer. I disse beregninger er værditabet af bilen og omkostninger ved at køre 3.000 kilometer medregnet.

En flyvetur til Frankrig, med al transporttid indregnet syv til otte timer og koster mellem 1000-2000 DKK pr. person.

Det er i hvert fald værd at skænke en tanke...

Summa summarum er, at du med en pakkeløsning får den bedste service og vejledning, det bedste produkt og i sidste ende den bedste oplevelse til den bedste pris.

Er det ikke fedt?

Venlig hilsen
Michael Jensen, Skientusiast siden 1983
Nortlander

Kilder:

TV2 - Flere køber rejsen selv og får uoverskuelig problemer i lufthavnen

TV2 - 10 ting du skal huske, hvis du selv planlægger din ferie

TV2 - Vi rejser mere og mere, og nu klarer vi det hele selv

Jyllands-posten.dk - bil eller fly? Se, hvad der bedst kan betale sig

Kategorier: Hvorfor Alperne?, Anbefalinger, Pakkerejser

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg