nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Hvis du er på jagt efter en seriøs goggle-tan...

Udgivet af Praktikant Nortlander den 24-08-18 11:27

Selvom liftkort i dag er inkluderet i langt de fleste pakkerejser, er det alligevel svært at komme udenom, at liftkortet er en af de større posternår skiferien skal sættes sammen.  

Men har du ligesom mig undret dig over, hvor meget du egentlig får for dit liftkort?  

Så synes jeg, du skal læse videre her, hvor jeg forsøger at give et overblik over, hvor du får mest “value for money”. 

Liftkort

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der kan være stor forskel på priserne alt afhængig af det specifikke skisportsområde, om du lader turen gå mod Alperne i syd eller fjeldet i nord.

Ofte vil et liftkort i Alperne typisk koste dig mere, end det vil gøre i eksempelvis Norge eller Sverige.  

Men det skal du ikke lade dig skræmme af... For det er ikke nødvendigvis ensbetydende med “less value for money”.  

Nu skal jeg vise dig hvorfor...   

På baggrund af to variabler, som de fleste skientusiaster kan nikke genkendende til er vigtige faktorer på deres skiferie - nemlig områdets størrelse og antal solskinstimer - har jeg udarbejdet et “liftkortindeks”, der giver dig et overblik over, hvor du får mest værdi for pengene.  

Jeg har i øvrigt tilføjet en ekstra dimension, der hedder gennemsnitspris for én enkelt øl, for let’s face it, en kold øl i solen er for mange en vigtig del af skiferien 

Nu siger jeg én enkelt, da alkohol-posten i hvert vores budget jo kan være meget varierende, men det er en helt anden snak...  

Skærmbillede 2018-08-24 kl. 10.21.04

Her får du mest ud af dit liftkort

Hvis du vil være garanteret billige pistekilometer samt en masse sol, så skal du lade turen gå mod den italienske perle Canazei 

Her ligger prisen per kilometer piste på blot 1,70 kr. og en times solskin udgør kun 59,40 kr. Det må siges at være rimelig godt givet ud, selv taget i betragtning af, at liftkortet ligger i den lidt mere pebrede ende sammenlignet med andre destinationer.  

ApTValdiFassa_016_RALF_BRUNEL_1294Udsigten fra et af bjergene i Canazei  

Sammenligner vi med eksempelvis Hemsedal i Norge skal du her betale 40,68 kr. per kilometer piste du kører.

Det er altså næsten 24 gange så meget som i Canazei. Derudover betaler du 134,66 kr. for en time i solen og må samtidig slippe 58 kr. for én enkelt øl... Behøver jeg sige mere? 

Hvis du er på jagt efter en seriøs goggle-tan:  

Hvis du elsker høj solskin, når du er på skiferie, så er destinationer som Canazei, Sölden, Ischgl, Val Thorens, Sestriere og Tignes ultimative solskinsdestinationer.  

Tager vi eksempelvis Sestriere betaler du her kun 43,93 kr. for en time i solen og i Ischgl kun 65,71 kr. i timen. Med andre ord, virkelig gode forudsætninger for at få en god kulør i ansigtet, samtidig med du måske nyder en kølig øl til lige godt 33 kr.  

Sammenligner vi med Åre i Sverige betaler du her 242,86 kr. for en enkelt solskinstime...  

Av for en dyr goggle-tan.

Når antal kilometer i benene er det eneste der betyder noget:  

Hvis du er typen der hver morgen fanger første lift op for at få flest kilometer i benene, så skal du tage på skiferie i Canazei, Sestriere eller Val Thorens.

Her får du et stort og varierende område med rig mulighed for at stå på ski til du får syre i benene, mens du hver dag opdager nye piste du ikke vidste eksisterede.  

Sammenligner vi med fjeldet i nord, er de helt store tabere Sälen og Hemsedal. Her får du kun lige omkring 45 km. skiløb til en pris per kilometer på henholdsvis 33,18 kr. og 40,68 kr.  

Det har du jo hurtigt kørt på to dage...  

Val-Thorens-2Dalen i Val Thorens - her har du stort set pisten lige ved sengekanten. 

Hvis væskepauser er essentielt på din skiferie:  

Går du derimod meget op i at væskebalancen er i orden, og holder du måske lidt flere eller længere drikkepauser end hvad flertallet gør? 

Så er destinationer som Sölden og Saalbach oplagte rejsemål for dig. Her kan du være heldig at få én enkelt øl til henholdsvis sølle 20 og 24 kr.  

Afterski_ischglEn kold øl i solen er aldrig til at gå fejl af.

Og er væskebalancen stadig lidt ustabil, efter du har svedt en hel dag på pisten?  

Så kan jeg fortælle dig, at begge destinationer har noget af et renommé når det kommer til afterski!  Faktisk går Sölden for at have Europas bedste afterski, med masser af steder at vælge imellem.  

Vælger du derimod at lade turen gå mod Saalbach? Jamen så må du ikke snyde dig selv for en tur på Hinterhag Alm.

Så hvad skal jeg vælge? 

Det vil selvfølgelig i sidste ende altid afhænge af, hvad der er det vigtigste for dig, når du er på skiferie... 

  • Pris 
  • Solskinstimer  
  • Skiområdets størrelse  
  • Måske noget helt fjerde?  

Dog tror jeg vi alle sammen godt kan blive enige om en ting...  

Et liftkort er din ultimative adgangsbillet til en formidabel ferie i et snebeklædt landskab.  

Selvom indekset har til formål at give dig et mere nuanceret billede af, hvad du rent faktisk betaler for, så må jeg hellere lige pointere, at du skal tage det med et smil på læben - skiferie handler jo langt fra bare om budgetter, kroner og ører 

Men ha’ det nu alligevel i baghovedet næste gang, du måske tænker “det var alligevel dyrt for et liftkort”....  

… For du får faktisk ofte hvad du betaler for! 

Om liftkort indekset: 

Liftkort indekset er udregnet på baggrund af data fra henholdsvis www.skistar.com www.skiresort.info, www.mitrejsevejr.dk, www.pintprice.dk samt vores egne databaser. Nortlander har gennemgået Mitrejsevejr vejrdata og udregnet hvor mange solskinstimer man i gennemsnit får per uge i februar og herefter divideret med liftkortets pris baseret på oplysninger fra Nortlander og Skistar. Pris per kilometer er udregnet ved at tage områdets samlede antal kilometer piste og dividere med liftkortets pris. Gennemsnitspriserne på en øl er hentet fra Pintprice. Destinationerne er udvalgt på baggrund af deres størrelse, hvor vi har prioriteret de store og populære skiområder.  

Kategorier: Italien, Østrig, Afterski, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg