nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Hvor finder du den bedste kop kaffe i Serre Chevalier?

Udgivet af Christina Dalsgård den 06-05-14 17:02

Hører du til flokken, som elsker god kaffe, men som altid har problemer med at finde en god kop, når du er ude og rejse?

I Serre Chevalier loves der i gennemsnit 300 solskinsdage om året, og der er derfor rig mulighed for at nyde en lækker kop kaffe i løbet af din skiferie.

Netop af den grund mener jeg, at du skal have den bedste mulighed for hurtigt at finde vej til den perfekte kop.

Du får her: Top 3 over de bedste kopper kaffe i Briancon!

Sort tjære og De Franske Alper

En af grundene til dette oplæg er franskmændenes forkærlighed for meget sort og stærk kaffe.

Hvis du, som jeg, ikke har samme forhold til denne form for kaffe, kan du med fordel læse videre. Så undgår du nemlig at begå de samme fejl, som jeg har begået.

En anden grund er, at området faktisk rummer en masse skønne kaffesteder, hvor du kan opleve den lokale og unikke stemning, som hersker rundt om i Briancon - og dem må du ikke gå glip af!

Stemningen kan du selvfølgelig kun selv opleve, men jeg kan give dig en lille guide til, hvor du finder den gode kaffe og den bedste stemning.

Café de La Vigne

For at trække spændingen, starter vi fra bunden. Café de La Vigne er på ingen måde et dårligt sted at starte. Når du træder ud på terrassen summer det franske sprog i dit øre med det samme.

Det er eftermiddag, solen og franskmændene har besat stedet. Her får du en lækker rund kop kaffe, der på mange måder minder om den vi kender hjemmefra.

Det er ikke den førnævnte sorte tjære, som de altså har tendens til at servere andre steder hernede.

 

På Café de La Vigne serverer de en fantastisk cappuccino

Café de La Vigne ligger lige udenfor den gamle by og kombinationen af byvandring efterfulgt af en kop kaffe her, er ideelt for dig og de(t) skønne menneske(r), som du har valgt at dele din ferie med.

Fra egen erfaring anbefaler jeg, at du nyder den på terrassen sammen med franskmændene, hvor solen står lige på i eftermiddagstimerne, hvilket gør, at dit korte afbræk fra skiløbet kan nydes i varmen.

Udover kaffen, får du også en fantastisk udsigt, der på mange måder er mindst ligeså meget værd. Det postkort-agtige udsyn udover bjergsiderne og den gamle by er et billede, som du ikke vil gå glip af!

Caféen ligger som sagt klods op af den gamle by. Denne bydels naturlige charme smitter af på stedet, og det er noget, som du virkelig lægger mærke til!

Er du til en smule historie, følger der en masse af slagsen, når snakken falder på Europas højest beliggende købstad, Briancon.

Især er alle de slag, der er blevet udkæmpet omkring byen værd at bide mærke i, når man betragter bygningsværket.

Blodige kampe med både Østrig og Italien er blandt de mange slag, som er foregået her, og byen har endda haft betydning helt tilbage i romerriget pga. dens placering i Alperne.

Tænk lige over det, når du ser det, så kan du ikke blive andet end imponeret!

Hvis du omvendt er fuldstændig ligeglad med historie, kan du i stedet tage en lille shoppetur op gennem hovedgaden imod La Vigne, hvor de mange små specialbutikker måske kan vække en interesse.

Her kan du få mange af de franske delikatesser, vin, ost, pølse men mest interessant er måske nok områdets egen specialitet, Genepi. En form for fransk snaps, du ikke må gå glip af.

Udover kaffen sælger La Vigne også lækre, lette franske retter, så der er bestemt masser af grunde til at slå et smut forbi dette sted!

L'appart

For at finde min anden bedste kop, rykker vi lidt længere ned af bjerget og ned til den nyere bydel. Her finder du mit favorit gemmested, nemlig vinbaren L’appart!

L'Appart Serre Chevalier

Den smilende Gills serverer kaffen foran det åbne ildsted - ja tak!

Nok er det en vinbar, og vinen her er skam også helt i top, men deres kaffe er bestemt heller ikke at kimse af - her får du en kaffe lavet med kærlighed og omtanke.

Stemningen her er personlig, fransk og fantastisk!

Forestil dig at træde ind i et magasin af ”Bo Bedre” fra 70’erne, hvorefter du omfavnes af varmen fra pejsen midt i rummet og den lækreste lounge musik fra grammofonen i hjørnet.

Det er præcis den følelse du får, når du træder ind, og den forsvinder først lang tid efter, du har forladt stedet. Det er nok en af grundene til, at de lokale også selv kommer her meget, hvilket du, som garvet turist, sikkert ved er et kvalitetsstempel i sig selv.

Det er lækkert og det er fransk, og det er et sted som absolut skal besøges under dit ophold her i Briancon.

Sidst men ikke mindst er der den altid smilende og venlige franske ejer Gills, som oven i købet også snakker engelsk! Er du ikke til vin eller kaffe, så er hans selskab et besøg værd alligevel. Kom afsted!

Saloon Bar

Det sidste sted, altså nummer et(!!!!) på listen, er et sted, som du ikke kan undgå at besøge. Det er nemlig vores helt egen Saloon Bar på Mont Prorel.

Vi ligger lige ved hovedliften i Briancon og der er ingen undskyldninger for ikke at kigge forbi, når du kommer ned efter en lang dag på ski.

Saloon Bar Serre Chevalier

Christian er kendt for sine kunstneriske tilgang - en kop kaffe er aldrig bare en kop kaffe på Saloon.

Det er her alle skiinstruktørerne og liftpersonalet mødes til kaffe eller øl, når det er fyraften. Der er altid mulighed for at få et lille tip eller to om skiløb, eller en røverhistorie fra de tidligere sæsoner.

På Saloon Bar har vi byens bedste barista, Christian, som altid giver dig den bedste kaffe fyldt med kærlighed og lavet ved godt håndværk. Christian elsker at kræse for gæsterne, og som du også kan se på billedet, så kæler han for detaljerne.

Hans specialitet er er en karamel-latte, som laves med karamelsirup og serveres med lidt flødeskum på toppen. Hans islatte kan bestemt også anbefales på en varm solskinsdag.

Efter mange år som barista i københavn, har Christian valgt at tage sin kaffe og erfaring med til Alperne.

Selvom Christian går op i sin kaffe, skal de andre altid venlige og smilende tjenere ikke snydes for lidt ros. Deres kaffe er nemlig børn af Christians, hvilket i sig selv er garanti for en høj standard.

Stemningen på Mont Prorel er altid hyggelig og afslappet. Det er en bar med plads til alle, og selvom hotelgæsterne primært er svenske og danske, har vi mange internationale og lokale gæster, som bidrager med en anden stemning.

Stille og roligt er vi nået igennem mine bud på de bedste kaffeoplevelser i Briancon/Serre Chevalier.

Fælles for stederne er, at det ikke bare er kaffen, som jeg fokuserer på, men stemningen og selve oplevelsen.

Kaffe er ikke noget der skal holde os vågne ud på de sene nattetimer. Kaffe er en vidunderlig drik, som skal nydes på de mest stemningsfulde steder, hvor den er lavet med kærlighed fra hjertet.

God fornøjelse!

Christina Dalsgård
Nortlander guide i Serre Chevalier 2013/14

P.S. Serre Chevalier er ikke på programmet for sæsonen 2018/2019

 

Kategorier: Serre Chevalier, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg