nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Hvorfor skal din skiferie gå til Alperne?

Udgivet af Michael Jensen den 16-10-15 16:30

Du har godt lagt mærke til, at det er begyndt at blive tidigere mørkt?

Vinteren melder sig lige om hjørnet, hvilket for rigtig mange danskeres vedkommende betyder, at vi går en tid med regn og gråvejr i møde.

Det bliver aldrig rigtig koldt, så hvid jul kan vi kan vi godt skyde en hvid pil efter. Til gengæld er det dejligt blæsende og fugtigt.

hjemme

Januar i Danmark er bedst kendt for regn og blæst.

Heldigvis, så betyder den kommende vinter, at det for næsten 500.000 danskere snart er den tid på året, hvor vi skal beslutte om, vi skal på skiferie eller ej - og hvor skiferien skal gå hen.

Står du i den situation, at du skal til at overveje, hvorvidt det bliver til skiferie i år?

Hvis ja, så har du reelt 3 valgmuligheder.

 1. Vi skal på skiferie, men ved ikke om vi skal tage til fjeldene eller Alperne
 2. Det bliver ikke til skiferie i år, vi bliver hjemme
 3. Det bliver ikke til skiferie i år, vi prøver en strandferie istedet

Ja ja ja - jeg ved godt, at der selvfølgelig også er USA, Canada og Japan, men for de flestes vedkommende, så står valget vel egentlig mellem at tage til Norge/Sverige eller Alperne.

Og hvis det er det valg, som du står med lige nu, så vil jeg gerne klæde dig ordentlig på, så du ikke træffer din beslutning på baggrund af gamle myter og misforståelser.

Står du derimod med valget om, hvorvidt du overhovedet skal afsted eller ej, så husk lige på, at der i hele januar sidste år var sammenlagt 17 solskinstimer - nu er du advaret.

Fjeldene v. Alperne fortsætter under videoerne.

Hvorfor du ikke skal blive hjemme i Danmark hele vinteren:

 
 
 
Video Thumbnail
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hvorfor du ikke skal vælge stranden fremfor Alperne:

 
 
 
Video Thumbnail
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De 4 myter: Fjeldene v. Alperne

Der kan være mange årsager til, hvorfor nogle vælger fjeldene fremfor Alperne, men når jeg taler med folk, der tager på skiferie til de norske eller svenske fjelde, så hører jeg tit de samme (tildels) misforståede forklaringer:

 • Det er mere børnevenligt end Alperne
 • Der er ikke så lang transporttid
 • Det er bedre for nybegyndere
 • Det er billigere

Det er mere børnevenligt

Alperne består af mange forskellige destinationer, hvor nogle helt sikkert er mere børnevenlige end andre. Men at det skulle være mere børnevenligt at tage nordpå på skiferie bunder i en misforståelse. Dansktalende skiinstruktører er langt mere almindeligt i dag end det var tidligere.

Alperne har dansktalende instruktorer

Langt de fleste skiområder i Alperne har dygtige dansktalende instruktører.

Da jeg som 8-årig kom i skiskole for første gang, forstod jeg ikke for 5 D-Mark af, hvad Helmut (min østrigske skiinstruktør) sagde. Men det er heldigvis ikke et problem længere, da langt de fleste destinationer har både dansk- og svensktalende instruktører.

Der er ikke så lang transporttid

Det kommer så sandelig an på, hvilke destinationer du har i tankerne. Det er rigtigt, at hvis du vil en tur til Isaberg, så kan du klare turen på kun 3 timer og 27 minutter.

Omvendt kan du flyve fra Kastrup til Innsbruck på 1 time og 50 minutter, hvorfra du kan komme til destinationer som St. Anton, Ischgl og Sölden på cirka 1 time.

St. Anton har 280 km. piste, Ischgl har 235 km. piste, Sölden har 150 km. piste.

Isaberg har 6 kilometer piste.

Der er selvfølgelig både større norske og svenske områder, men her kan du faktisk køre til f.eks. de østrigske destinationer på samme tid. Det tager lidt mere end 13 timer at køre fra København til Åre, hvilket faktisk er længere tid end de 12 timer og 48 minutter turen til Wagrain tager.

Det er bedre for nybegyndere

Jeg vil vove den påstand, at de fleste destinationer i Alperne har en lang række fordele for nybegyndere, som du ikke finder i fjeldene.

Det vil selvfølgelig altid bare være min holdning, men tag f.eks. lifterne. Hvor mange gange har du som nybegynder ikke bandet og svovlet over at skulle stå i den ene slæbelift efter den anden.

Jeg har personligt ikke tal på, hvor mange gange jeg er skvattet i en slæbelift (til stor morskab for alle omkring mig) for så at skulle køre ned og starte forfra.

Der er det altså bare lidt hyggeligere at sidde i en stolelift sammen fremfor at kæmpe for at holde sig på skiene alene, og chancen for at møde en slæbelift i Alperne er efterhånden forsvindende lille.

Du finder ikke mange træklifter i Alperne

Denne stolelift er gået på pension sammen med træklifterne i Alperne.

Jeg hører rigtig mange sige, at det er bedre at være begynder i et mindre område, og derfor vælger de at tage nordpå. Men et større område betyder ikke kun flere km. piste for eksperterne. Det betyder, at du ikke behøver at stå på de samme 2 piste hele ugen bare fordi, at du ikke er klar til de sorte piste endnu.

Det er billigere

Det kan det måske være, men man får jo, hvad man betaler for.

Når det er sagt, så har jeg sammenlignet de generelle priser ved f.eks. et restaurantbesøg i Hafjell i Norge med et tilsvarende restaurantbesøg i Canazei i Italen (Livigno havde været endnu billigere, men ikke repræsentativt for priserne generelt i Alperne).

I Hafjell kostede den billigste pizza, som jeg lige kunne finde ved at Google 'pizzeria Hafjell', 135,- NOK. dertil kommer der den obligatoriske cola til 41,- NOK.

171 kroner for en pizza med cola (pizzaen var med skinke og ost).

Til sammenligning kan du få en pizza i Canazei til 8,- EUR og hvis du vælger at skylle den ned med en øl, så koster den dig 3,5,- EUR.

Pizza i Alperne smager dejligt og udsigten kan man ikke klage over

Udsigten kan man ikke klage over, og pizzaen smagte fantastisk og kostede ikke i nærheden af 135 kroner.

Omregnet til danske kroner, så får du pizzaen for 60 kroner og øllen til 26 kroner.

Ovenstående udregninger skal selvfølgelig tages med et gran salt, men generelt kan du komme rigtig billigt til de italienske destinationer, hvor leveomkostningerne og sværhedsgraden på skiløbet er helt i bund.

Hvorfor skal du tage til Alperne på skiferie?

Det skal du fordi:

 • At solen skinner mere og længere
 • Områderne byder på mere varieret skiløb
 • Det er ikke nødvendigvis dyrere
 • At afterski oftest er sjovere og billigere i Alperne
 • At kuldegrader er godt, men -30 er måske lige i overkanten

Er du ikke overbevist?

Se videoen her!

 
 
 
Video Thumbnail
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jeg håber, at jeg har været med til aflive nogle af det myter, der mange gange klistrer sig til beslutningen om, hvorvidt man skal tage til Alperne eller Nordpå.

Du er altid velkommen til at modsige mig i kommentarfeltet herunder.

Du kan også ringe til mig på 70 10 50 95, så hjælper jeg dig med at finde den destination i Alperne, der passer dine behov og ønsker.

Michael Jensen
Direktør Nortlander Ski Tours

Kategorier: Hvorfor Alperne?

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

  Nyeste blogindlæg