nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Michelinstjerner på din skiferie

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 12-12-19 13:02

Skal skiferien smage ekstra godt, er der i Alperne gode muligheder for at forkæle de nysgerrige smagsløg med en oplevelse ud over det sædvanlige.

En god og verdensberømt vejleder udi de gastronomiske oplevelser er den ikoniske franske røde madbibel Guide Michelin.

Se vores og Michelinguidens anbefalinger til den ypperste kogekunst i Frankrigs Alper.

Fra smart markedsføring til madbibel

Som del af en snedig strategi for at fremme bilismen, og dermed sælge flere dæk, skabte brødrene Édouard og André Michelin i år 1900 en vejviser-guide for rejselystne bilister. I guiden kunne motorister finde nyttige informationer om værksteder, tankstationer, hoteller og spisesteder. Det kan de sådan set stadig.

Særligt restaurant-delen af konceptet viste sig at være en overvældende succes, og i dag er dækfirmaet verden over synonymt med spiseoplevelser på højeste niveau. De famøse stjerner, der lidt konservativt indikerer om et spisested er et stop værd (*), en omvej værd (**) eller selve rejsen værd (***), er den dag i dag den ubestridte konge af madanmeldelser.

I niveauet lige under stjernerne finder man benævnelsen Bib Gourmand, der indikerer exceptionel god mad til moderate priser. Nogle kalder det en mini-stjerne eller en halv stjerne, og her finder man altså guf for pengene!

Atelier dEdmond2

Velsmagende skiferie

I dag er en Michelinstjerne i mange gastronomers øjne mere end blot et stop værd, for niveauet på sådan et spisested er som regel et godt stykke højere end de fleste andre steder.

Det er nemlig ikke sådan ligetil at få en stjerne i den røde guide, og gastronomisk interesserede skirejsende krydrer gerne deres ophold på en destination med et besøg på en lokal Michelinrestaurant, hvis chancen skulle byde sig.

Når det kommer til skisportsdestinationer, er det Frankrig, der tilbyder langt størstedelen af high-end spiseoplevelser oppe i højderne.

Se med her, og lad dig inspirere til at give din skiferie lidt ekstra guldkant.

repas-6-mains-atelier-edmond-benoit-vidal

Val d'Isère - Lækkerhed på ski og ved bordet

Toppen af den alpine gastro-kransekage må være denne fashionable skisportsby Val d'Isère, der excellerer i at tilbyde oplevelser i verdensklasse til gæster fra hele verden.

Først og fremmest er der den to-stjernede restaurant, L'Atelier d'Edmond, der i smukke og hyggelige omgivelser præsenterer gastronomi på højeste niveau med kreativt fokus på de lokale traditioner. Prisniveauet er forventeligt på mellem 125 og 200 Euro, men det er bestemt mere end bare omvejen værd.

La Table de l’Ours (Bjørnens Bord) er en et-stjernet restaurant, hvor kreativitet og innovation er i højsædet. Dette er et moderne køkken, hvor råvarerespekt, nænsomhed og elegance regerer. Menuerne starter ved €95.

TOP-TIP: På samme adresse som L'Atelier d'Edmond finder du deres fabelagtige Bistrot Gourmand, der serverer frokost til omkring €30. Menuen er ikke fast, men sæsonbestemt. Bistroen, der er åben to timer om dagen, er belønnet med en Bib Gourmand i Michelinguiden.

Læs mere om Val d'Isère her

Ursus

Tignes – Den sporty naboby

Bare fordi, man som nabo til Val d’Isère fremhæver sig selv som sporty frem for fancy, så behøver Tignes ikke gå på kompromis med at tilbyde spiseoplevelser på topniveau. De har åbenbart et eller andet med bjørne i de to byer, for Tignes’ et-stjernede restaurant hedder Ursus.

Dette utroligt smukt indrettede spisested er funderet i det lokale spisekammer, der leverer råvarer til køkkenet. Man spiser blandt ikke mindre end 380 træstammer, og føler sig som midt en smuk skov. Priserne ligger fra €100 til €150 per person.

Restaurant Ursus holder til i bydelen Val Claret.

Læs mere om Tignes her

Le exploatores

Val Thorens - Højtbeliggende og højt besunget

Ikke bare er den højtbeliggende by Val Thorens en af verdens absolut bedste skisportsdestinationer, men det gastronomiske niveau er også højt. Byen tilbyder et hav af bistroer og hyggelige restauranter, hvor kongsretterne er fondue savoyarde, tartiflette og raclette. De kan dog mere end det i Val Thorens.

Toppen af poppen på madscenen i Val Thorens er den et-stjernede Les Explorateurs, hvor der serveres à la carte og sammensatte menuer fra €90 til €150. Stilen er moderne med kreativt fokus på lokale traditioner.

Læs mere om Val Thorens her

Allersidst skal lyde et godt generelt råd til de gastronomisk interesserede: book bord så tidligt, du overhovedet kan komme afsted med det!

Disse spisesteder er nemlig særdeles eftertragtede at besøge, og der kan være udsolgt meget langt frem i kalenderen.

Velbekomme og god skiferie med guldkant, stor velsmag og masser af behag. 

Kategorier: Tignes, Restauranter, Val d'Isere, Val Thorens, Anbefalinger, Frankrig, Guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg