nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

VIDEOBLOG: Rasmus DJ - #Doublestiljegdør

Udgivet af Rasmus DJ den 03-11-14 10:56

Rasmus DJAt uret tikker på sommertid betyder ikke, at man som professionel skiløber kan hvile på laurbærrerne - Rasmus DJ bruger tiden flittigt på at træne selvom vejrudsigterne ikke just varsler sne og er et pragteksemplar på, at hvor der er vilje er der... piste og vej!

Få her et helt unikt indblik i hvad man som dansk, professionel skiløber bruger sin tid på om sommeren, hvor de fleste danskere trækker mod strande, badebolde og soft ice.

Rasmus DJ fortæller:

"Jeg har siden sommer prøvet at motivere mig selv med et nyt moderne hashtag - et hashtag som definerer min mission: #doublestiljegdør!

Det har været med stor fokus på at træne min switch double rodeo (som jeg landede første gang sidste efterår).

Definition af "switch double rodeo - japan grab"

Switch - betyder at man kører baglæns (her baglæns afsæt udover et hop).
Double - betyder at man går ud af den lodrette akse 2 gange - altså en dobbelt saltomortale om man vil.
Rodeo - er et ski-trick, hvor man laver en sidelæns saltomortale med mindst en halv skrue.
Japan grab - betyder at man "grabber" (holder fast i sin ski), med den højre hånd ned bagved bindingen på den venstre ski - hvis man først "tweaker" grabbet nok, altså trækker det helt ud imens man holder fast - ligner det lidt en japaner der laver karatespark.

Anyway - i sommer drog jeg afsted til Stity i Tjekkiet for at prøve den af på "vandrampe"..

Se her hvordan det gik:

Del 1 - ramt af uvejr

Jeg er i Tjekkiet for at køre på vandrampe og lære double-saltoer på ski. Desværre er vejret ikke optimalt og faren for at blive ramt af lynet medfører pludselig risici som druknedød og hovedskader.

Se video her

Del 2 - vandrampen

Acrobatpark.com lægger ramper, vand og luftbobler til luftens helte - inkl mig og mine "Switch Double rodeo 9 Japan grab"

Se video her

Del 3 - træning i Les Deux Alpes

Derefter kørte jeg og min kæreste videre til Les Deux Alpes for at prøve den på sne.
Forholdene var mildest talt "nøjer" (aka skræmmende) og landingen på den største 'kicker' var ren gletsjer-is. Den allersidste dag dernede (efter 2 ugers ventetid) var der endelig kommet "almindelig hård landing" og jeg fik to okay forsøg.

2 ugers træning i Les Deux Alpes lakker mod enden og jeg har stadig ikke forsøgt min "Double" pga. ren gletsjer-is i landingerne. I videoen kan du se de 2 forsøg jeg nåede den allersidste dag.

Se video her

Det er jo aldrig til at sige hvornår sidste afsnit af #doublestiljegdør udkommer, da titlen jo implementerer at det kan være slut når som helst dog satser jeg på (7, 9, 13) at holde mine spring fri for fatale følger, mens jeg stadig lærer nye double-saltoer.

Derfor hookede jeg, i ugen efter Din Camp, op med gutterne Joe & Joe fra All Mountain Academy (en engelsk freestylecamp). Vi klikkede mega godt og jeg var edderspændt på endelig at få lavet den skinke switch dub 10.

Her er et par af de i alt 9 forsøg jeg havde den sidste dag (heraf var en landet på benene, men ikke super pæn)..

Del 4 - #doublestiljegdør

Et par af de i alt 9 forsøg jeg havde den sidste dag.

Se video her

Jeg ville gerne have sagt, at de sad i skabet og ikke skulle trænes synderligt inden den kommende vinter og Slopestyle VM i Januar... men jeg må sande, at tricket er ret svært og stadig mangler en del rigtige forsøg på sne. Alt i alt spiller træningen og det er rigtig fedt at kunne prøve tricket uden at være ægte bange."

Har du lyst til at læse Rasmus DJs tidligere beretninger i form af videoblogs - så følg ham på Facebook her.

 

Kategorier: Les Deux Alpes, Træning, Videoblog

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg