nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Schladming - De fire bjerges by

Udgivet af Mads Lund den 14-11-16 10:00

I Schladming har du idéelle muligheder for varieret skiløb og noget for enhver smag, på områdets fire sammenhængende bjerge, Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. Det fine ved Schladmings fire tinder er netop variationen. Alle fire bjerge har hver sine egne egenskaber, så om du er mest til brede boulevarder eller hidsige nedfarter, så indfrier Schladming alle ønsker. Her kan du blive klogere på, hvad områdets fire bjerge kan, og hvordan de adskiller sig fra hinanden…

De 4 bjerge i SchladmingDe 4 bjerge i Schladming

Planai

Planai er det største af Schladmings fire bjerge. Planai kendetegnes ved store, brede boulevarder som i den grad indbyder til bløde carving sving på vej ned. Derfor byder den også på lidt af det hele. Herudover findes fun-parken på Planai, hvor alle vovehalse kan slå sig løs med jumps og slides. Samtidig er bjerget stedet med VM-pisten, hvor der hvert år køres world cup i slalom.

Schladming Night Rase 2015Night Race, Schladming 2015

Vær opmærksom på, at Planai er “hoved-bjerget” og derfor tager det også imod relativt mange mennesker.
Et godt tip er at starte dagen på Planai kl. 8.15 hvor liften åbner, så du kan få en af de allerførste nedkørsler på de nypræparerede pister.

Morgenskiløb, SchladmingMorgenskiløb i Schladming

Hauser Kaibling

Hauser Kaibling skiller sig ud på det kæmpe udvalg af restauranter. Her kan du dårligt køre i fem minutter uden at støde på en restaurant eller bar med en lækker terrasse og udsigt ud over dalen. Her er pister med den flotteste panoramaudsigt, og kombination af lidt lettere pister og massere af restauranter, er perfekt til en roligere dag på ski. Tag fx forbi Schoarlhütte hvor du kan nyde deres lækre burger eller en traditionel, østrigsk wienerschnitzel.

Hochwurzen

Hochwurzen er det mindste bjerg i Schladmingen-området. Nede i bunden af Hochwurzen findes det allerbedste begynderområde blandt de 4 bjerge, hvor alle som er lidt usikre på ski, kan få en god oplevelse på plankerne. Herudover har Hochwurzen en super sjov, 7 km. lang kælkebakke. Her er garanti for et godt sus i maven når du farer ned af bjerget på trækælk som styres med alt fra arme og ben til normal vægtfordeling. Selve kælkebakken er åben hver dag (om aftenen kræves en særligt aftenkort).

HochwurzenHochwurzen

Reiteralm

Det bedste til sidst: Reiteralm er og bliver et fantastisk område at stå på ski. Reiteralm har som det eneste område i Europa, af flere ski-magasiner, fået udmærkelsen ‘Triple Gold’, som uddeles for exceptionel præparering, piste-kvalitet og sikkerhed. Pisterne på bjerget er i topklasse. Du vil nyde en tur fra top til bund, fx ad den røde pist nummer 5, og hvis du virkelig vil udfordres, venter ‘black rose’ med en hældning på hele 80 %. Området er i sig selv rigeligt til en hel dag på ski.

Tag fx bussen derover om morgenen, og spis frokost på “Ice Pizz - en af de bedste restauranter i området, som ligger for toppen af Silver Jet liften. Her får du den lækreste stenovns-pizza som virkelig er noget for sig. Når turen senere går hjem igen, kan man stille og roligt køre tilbage, henover Hochwurzen og Planai, hvor du ender til afterski i byen.

Stolelift, ReiteralmStolelift, Reiteralm

Afslut dagen med afterski Schladming style

Schladming byder på afterski i topklasse, i alt fra det store ‘Hohenhaus Tenne’ til mindre, hyggelige steder. På Hohenhaus Tenne vil du opleve et afterski-sted som virkelig gør noget ekstra. Hver mandag, tirsdag og fredag er der livemusik med alle de traditionelle afterskisange som Cowboy und indiander, Amsterdam, Wir wollen die Eisbären sehen osv. Afsterski på Hohenhaus Tenne starter allerede fra kl 11 om formiddagen, og senere ud på aftenen, er der diskotek helt indtil kl 04 om natten.

Der er altid godt med mennesker på ‘Tenne’. På en solrig dag smækker du ski-benene op på terrassen med en kold fadøl og hvis du er til fuld gang i den, så er det bare om at være der når livemusikken starter, ud på eftermiddagen.

Afterski, SchladmingAfterski, Schladming

Schladming er skisportsstedet som inviterer på den helt brede palette inden for skiferier. Der er mulighed for brede, rolige pister for nybegynderne og stejle fald for de rutinerede. Herudover byder Schladming på de hyggeligste caféer langs gågaden, og de vildeste diskoteker hvor du og dine venner kan fyre den af til ‘Anton aus Tirol’ natten lang...

SchladmingSchladming

Mads Vikær Lund
Nortlander-guide i Schladming 2015/16

Kategorier: Schladming, Østrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg