nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

SKATTEREGLER: FIRMAREJSER OG REJSEFRADRAG

Udgivet af Frederik Juul Leth-Sørensen den 22-05-18 11:16

Når samarbejdsvilligheden og fællesskabsfølelsen på arbejdspladsen skal styrkes, arbejder virksomhedens ledelse ofte med teambuilding aktiviteter. Det er i de seneste år blevet mere udbredt at kombinere aktiviteter, konferencer og møder med udenlandsrejser - herunder skirejser. For flere virksomheder kan der ofte opstå tvivl om, hvor grænsen går mellem de skattefrie rejser og de skattepligtige rejser. 

Skatteregler

Hvilke regler er der for rejsefradrag, og hvordan undgår man, at medarbejdere risikerer at skulle betale skat af rejsen? Der er mange ting, man som virksomhed skal være opmærksom på. 

Vi har samlet de vigtigste regler for dig samlet herunder. 

FORRETNING ELLER FORNØJELSE? 

Det er vigtigt at definere formålet med firmarejsen. Er formålet med rejsen erhvervsmæssig eller er det primært for fornøjelsens skyld?  

Her kan du få mere information om Nortlanders firmarejser

For at definere rejsen som en erhvervsmæssig rejse skal formålet have en konkret og direkte sammenhæng med virksomhedens aktiviteter. Det betyder, at deltagerne på rejsen skal have et udbytte af turen, som de kan bruge i deres daglige arbejde, og at turen skal være meget relevant for virksomhedens vækst og indtægter. Som virksomhed kan der stilles følgende spørgsmål:  

  • Er rejsen fagligt relevant for deltageren? 
  • Er der tale om, at deltagelse sker for at vedligeholde og opdatere den faglige viden, eller er der tale om videreuddannelsesformål? 
  • Er der tale om, at rejsen har turistmæssig karakter? Vurderingen af dette foretages ud fra programmets tilrettelæggelse – der skal være et tæt og relevant program, hvor der næsten ikke er plads til det, som har karakter af ferie og fornøjelse.  

Skatteregler-2

HVAD KAN DEFINERES SOM EN SKATTEFRI REJSE? 

Der er stramme regler på området, men der er dog muligheder for at kombinere forretning og fornøjelse. Der skelnes mellem følgende former for rejser:  

  • Rejser, der er fuldt fradragsberettigede 
  • Rejser, der er delvist fradragsberettigede (blandede forretnings- og ferierejser) 
  • Rejser, der ikke er fradragsberettigede (private ferierejser) 

Når der udelukkende er tale om en forretningsrejse, så kan virksomheden i skattemæssig henseende altid fradrage alle udgifter som driftsomkostninger. 

Man kan som privatperson vælge at forlænge forretningsrejsen med et privat ophold. Her er turistmæssige indslag helt godkendte, og de dage skal ikke præges af fagligt indhold. Firmaet betaler stadig for transporten frem og tilbage samt opholdet i de dage, hvor man er af sted for virksomheden på firmarejse. Denne rejse er delvis fradragsberettiget, og det er en god måde at holde forretning og fornøjelse adskilt.  

GODE FORHÅNDSREGLER 

Det er først og fremmest virksomheden som har ansvaret for at bevise, at rejsens formål, og at det konkrete indhold har sammenhæng med deltagernes udbytte af rejsen. Man skal som virksomhed være opmærksom på, at en rejse kan være fradragsberettiget for nogle af deltagerne, men ikke for alle deltagerne.  

En god idé ifølge revisionsfirmaet BDO er, at man inden afrejse får styr på fradraget for firmarejser ved at kontakte SKAT. Her fremlægges programmet forhånd samt en nærmere forklaring af formålet med turen. SKAT vurderer herefter hver sag individuelt.  

Skal du på forretningsrejse med firmaet?

Så lad os hjælpe dig på vej!

Læs mere om Nortlanders firmarejser her

 

Kategorier: Firmarejser

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg