nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

3 bjerge, 30 kilometer, 300 grunde til at tage med på ski-safari i Wagrain

Udgivet af Rune Grumsen den 09-03-15 13:58

Hvis du er til lækkert skiløb på brede pister og panoramaudsigt, kan det anbefales, at du tager med Nortlander-guiderne fra Wagrain på ski-safari til Zauchensee.

Heldagsturen på cirka 30 kilometer foregår på tre ski-venlige bjerge, og giver dig mulighed for skiløb på forskellige pister hele dagen!

Kleinarlsiden-af-MooskopfKleinarl-siden af Mooskopf.

Turen starter i Wagrains hyggelige naboby Kleinarl, hvor du efter to hurtige stolelifter befinder dig på toppen af bjerget Mooskopf, med udsigt udover Skiamadés sneklædte bjergtoppe.

Fra Mooskopf går turen mod skibyen Flachauwinkl, hvor du på vejen passerer Absolut Park, områdets største snowpark.

Jib Park i Absolut ParkSelvom du måske ikke selv er verdensmester i half pipes, er det da sjovt at se de mange dygtige freestylere lege på pisten, synes du ikke?.

Efter en god portion skiløb på nogle af Skiamadés bedste røde pister, ankommer du til Flachauwinkl.

For at komme til liften mod ski-paradiset Zauchensee, er det nødvendigt at tage en shuttlebus til den anden side af Flachauwinkl, men bussen kører heldigvis fra bunden af bjerget hvert 5 minut, og turen tager ikke mere end 3 minutter.

Lifthuset ved FlachauwinklLifthuset ved Flachauwinkl er ikke et traditionelt lifthus, men et nybygget center med moderne sportsbutikker og et bredt udvalg af indbydende restauranter.

Fra lifthuset skal du med de to Highliner lifter til toppen af Roβkopf, som er næste bjerg på ski-safarien. Det bedste ved Roβkopf er, at der på bjerget er mulighed for varieret skiløb på både blå, røde og sorte pister.

Desuden er Zauchensee den højest beliggende skidestination i Salzburg Sportwelt, så på turen ned til byen skal du sjældent slås med is og tøsne.

Når du ankommer til Zauchensee, kan du tage liften op til toppen af bjerget Tauernkar, hvor du finder spisestedet Rauchkopfhütte, som er en af guidernes favorit-restauranter, både hvad angår mad, betjening og udsigt.

Hüttenpfandl på Rauchkopf Hüttes terrasse - prøv restaurantens Hüttenpfandl, der består af butternockerl og kylling i Rauchkopfs hjemmelavede tomatsovs, eller deres Haus Toast med skinke, gorgonzola, salat og spejlæg.

Den er ikke super udfordrende for den garvede skiløber, men bestemt en tur værd, da den ligger helt isoleret fra skiområdet, så du vil føle du kører i ingenmandsland i Alperne - du skal dog være indstillet på at tage en T-lift for at komme op igen.

For at komme tilbage til Zauchensee er der to muligheder: Du kan enten tage den lette blå pist, der zigzagger hele vejen ned af bjerget, eller du kan tage den sorte pist, der går i fugleflugtslinje fra bjergets top til bund.

Inden du sætter kursen hjemad over de to bjerge igen, anbefaler vi at du fra Zauchensee tager den gamle røde 4-personers gondol Schwarzwand.

På grund af gondolens størrelse og alder, gynger den en god del i blæsevejr, men til gengæld fører den op til en af de højeste bjerge i Skiamadé, og turen ned til Zauchensee kan tilbagelægges på den berømte World cup-piste.

Schwarzwand-liften Schwarzwand-liften ved Zauchensee

Turen tilbage til Kleinarl foregår på modsatte side af de samme bjerge, som du kørte på tidligere på dagen, men det er ikke nødvendigt at køre på den samme piste to gange.

Efter den lange tur kan du tage bussen tilbage til Wagrain fra Kleinarl, og så kan dagen eventuelt afsluttes med afterski foran brændeovnen på den hyggelige Jägerstüberl, som er ejet af den lokale skytteforening.

Jagastüberl laver Wagrains bedste Jagatee, men har også meget andet godt på menuen.

Jeg håber, at vi ses i Wagrain!

Rune Grumsen Nortlander-guide i Wagrain 2014/15

Kategorier: Østrig, Wagrain

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg