nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Guldkant - Skiferie med det lille ekstra

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 05-09-19 12:03

Forelsket i et ord.

Svenskerne har et aldeles fremragende udtryk, som vi har forelsket os i. Ordet guldkant er for dem mindst lige så meget en stemning som et navneord.

Guldkant er lidt i familie med det danske ord hygge. Det beskriver en tilstand af glæde, som kan virke en smule svært at indsnævre til et enkelt ord, hvis ikke man havde netop dette ord.

Tillad os her at skitsere en smule, hvordan vi forstår ordet guldkant, og hvorfor, vi synes så godt om det. .

Nortlander-Top-Guldkant-Spa

Hvad betyder guldkant?

Oprindeligt er guldkant noget, vi forbinder med en tallerken eller en kaffekop. En pyntedetalje, der egentlig ikke har den store indflydelse på, om genstanden fungerer efter hensigten. En tallerken er stadig en tallerken, men en guldkant kan tilføje spiseoplevelsen et lille ekstra pift.

Vi er på ingen måde ude i noget overluksuriøst, tungtlæsset stads i massivt guld og med diamanter ud over det hele. Det er som sagt den lille detalje, der løfter helhedsoplevelsen et ekstra nyk opad på lækkerheden uden at det koster ekstra.

Vores svenske kolleger har lært os udtrykket, og vi er i den grad glade for det. Særligt fordi, det hedder og staves nøjagtig ens på begge vores sprog, så det er nemt at overføre til dansk.

Hverdagen løftes med guldkant

Guldkant handler i essensen om at få øje på de små ting i livet, der får os til at standse op og nyde øjeblikket med et lille smil. Man kan opleve det alene eller i godt selskab. Ja, nogle gange er selskabet i sig selv, det der giver øjeblikket en følelse af guldkant.

En fin lille blomst fra haven, et velvalgt stykke chokolade til kaffen eller en hjertelig latter fra et legende barn er alle små detaljer, der bringer smilet frem hos os.

Et andet vigtigt element ved definitionen af ordet guldkant er prisen. Faktisk er det lige før, at det hele bliver lidt federe, hvis guldkanten er nærmest gratis, og i hvert fald ikke noget, der vælter budgettet. Ikke at det SKAL være sådan, men pointen er at få øje på de små ting.

thumbnail_Nortlander-Top-Guldkant-6

Guldkant på en skiferie

Hvis der er noget, der er lækkert på en skiferie, så er det, at der er varme i sæderne i skiliften. Og hvis man så ovenikøbet har medbragt en god snackbar til at dele med sin rejsekompagnon på turen op til toppen, er guldkanten i den grad i hus. Ischgl har i øvrigt sådan en stolelift, hvor der er varme til vores bagender. Læs mere om Ischgl her.

Apropos kolde stole, så kan et lunt tæppe gøre underværker, når man nyder sin velfortjente aperitif på terrassen efter en herlig dag på bjerget. Hvis dit hotels terrasse samtidig er placeret perfekt i forhold til solens bane og tæt på pisten, ja så er vi tæt på igen, ikke sandt? I Val Thorens har de sådan en terrasse på Bel Horizon, der ligger lige klos op ad pisten.

Se Bel Horizon lige her.

Solen-skiner-i-Val-Thorens-1024x517-1

Skiferie med indbygget guldkant

Guldkant behøver ikke koste ekstra. Tværtimod synes vi, at gratis i sig selv er dejligt, især hvis betyder at man får noget fedt med.

At vi selv synes, at vores guider er omvandrende guldkanter, bør ikke komme bag på de fleste, men det faktisk sådan vi har det. Disse skønne mennesker, der i den grad gør deres bedste for at deres gæster får den optimale skiferie, er selve rygraden i det, vi beskæftiger os med.

Er du nysgerrig på hvad dette lækre ord dækker over, så prøv at læse mere her.

Find din skiferie med guldkant

Kategorier: Anbefalinger, Nortlander, guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg