nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Snerapport: Tjek snesituationen i dit skiområde!

Udgivet af Michael Jensen den 26-02-16 10:19

Denne side bliver ikke opdateret

Jeg tjekker næsten dagligt vejr- og snerapporterne, så du ikke behøver at gøre det.

Alperne fik en hård start på sæsonen, men nu har kulden for alvor fået fat (og derfor også sneen)!

Herunder kan du holde dig opdateret på snesituationen i dit Alperne.

Nederst på siden finder du links til vejrudsigten og sneprognoser for dit skiområde.

26. februar 2016 - hvor er skiløbet bedst i marts?

I næste uge går vi ind i marts måned, hvor foråret, lyset og de varmere dage kommer tilbage.

Foråret betyder dog også, at det bliver varmere i Alperne og at skisæsonen ikke længere er så lang, som den har været.

Her får du snesituationen i Alperne, som den ser ud lige nu - men også et lille bud på, hvilke destinationer, der kommer til at ha' de bedste sneforhold igennem den første forårsmåned.

Vi starter som altid med de franske skiområder.

Frankrig

Jeg kan sige så meget, at hvis du rejser til de franske alper i næste uge, så skal du ikke være bange for snesituationen.

Det kommer faktisk mere eller mindre til at sne hele ugen.

Du kan se, hvor meget og hvor her:

Uden at skulle lægge hovedet på bloggen, så vil jeg alligevel vove den påstand, at samtlige af ovenstående destinationer kommer til at have fornuftigt skiløb helen vejen frem til april.

Les Deux Alpes, Tignes, Val d'Isère og Val Thorens kommer sågar have skiløb frem til maj.

Val Thorens Snerapport

Hvis du er nysgerrig efter snedybde, så hop ned i bunden af siden her - der finder du links til alle destinationernes snerapporter.

Østrig

Blandt de østrigske destinationer, så er der faktisk kun en enkelt, hvor der er minusgrader hele vejen igennem den første forårsuge.

St. Anton har været velsignet af sneguderne denne vinter, og det ser ud til at fortsætte.

St. Anton snerapport

Når det er sagt, så får samtlige af de østrigske destinationer sne i næste uge. Nogle vil også få regn og slud, men du ved, hvad man siger: "Når det regner i byen, så sner det på toppen."

Du kan se vejrudsigten for samtlige af vores østrigske destinationer her:

Jeg ved godt, at vejret hurtigt kan ændre sig i Alperne, men hvis jeg kunne sætte penge på, hvor skiløbet ser bedst ud i marts, så ville jeg hæve hele opsparingen og sætte den på St. Anton, Ischgl og Sölden.

Italien

Det har ikke være den bedste vinter for flere af de italienske skiområder.

Men det ser ud til, at de får et sent comeback!

Der er lovet snevejr og kuldegrader stortset over hele linjen.

Cervinia har fået rigtig meget sne denne vinter, og det ser ud til at fortsætte de første mange dage ind i marts måned. Men Sestriere og Sauze d'Oulx, der ellers har haft en snefattig vinter, kommer også godt med i næste uge.

Cervinia snerapport

Se de sne-positive vejrudsigter for de italienske destinationer her:

Hvis du vil til Italien i marts og samtidig være sikker på godt skiløb, så ville jeg tage til Cervinia, hvis jeg var dig. Dog kunne Sestriere og Sauze d'Oulx godt være små underdogs til at løbe med det hele i marts måned.

10. februar 2016 - sne og vejr i uge 7

På lørdag er det den helt store rejsedag for alle os, der langt om længe skal på den årlige skiferie. Den gode nyhed er, at langt de fleste skiområder i Alperne har fået godt med sne.

Der er med få undtagelser meldt om minusgrader over hele linjen i Frankrig, Østrig og Italien, så du kan se frem til gode sneforhold.

Jeg vil derfor denne gang fokusere på, hvor chancen for sol er størst i næste uge.

OBS: Der kan være steder, hvor sneen falder ret kraftigt på lørdag. Hvis du tager bilen til Alperne, så husk snekæder. Generelt, så er det med at væbne sig med tålmodighed netop på lørdag, da det er den største ankomst/afrejsedag på året.

Frankrig

I Frankrig kan det siges meget enkelt. Der er lovet minusgrader og snefald fra nu af og frem til lørdag.

På lørdag, hvor rigtig mange af jer ankommer, er der lovet kraftigt snefald på følgende destinationer: Alpe d'Huez, Avoriz, Les 2 Alpes, Montgenevre, Serre Chevalier, Tignes, Val d'Isere og Val Thorens. Det er måske ikke dumt at sørge for ekstra forplejning i bilen, hvis I kører, da det kan være med til at danne køer ind og ud af skisportsområderne.

I løbet af ugen ser det lidt blandet ud med både overskyede dage, men solen kigger også frem i ny og næ.

Søndag burde de fleste dog få solskin, så du kan næsten ikke få en bedre start på din skiferie.

 
 
 
Video Thumbnail
 
 
 
 
 
 
 
0:10
 
 
 
 
 
 
 

Til dem af jer, der skal til Val Thorens kan forresten ikke klage over for lidt sne - se selv videoen herover.

Østrig

Østrig er lidt en blandet pose bolsjer. St. Anton, Ischgl, Saalbach og Sölden får alle minusgrader, men udsigten til sol i løbet af ugen er begrænset. Sölden skulle dog få sol fra en skyfri himmel på søndag - fantastisk start for jer, der skal den vej. Anderledes ser det ud for jer, der skal mod Wagrain, Schladming, Mayrhofen, Bad Gastein, Zell Am Ziller og Zell am See. Her sniger temperaturen sig nemlig over frysepunktet flere gange i løbet af ugen.

Italien

Hvis du sætter kursen mod Italien i næste uge, så har du faktisk rigtig gode chancer for solskinsdage. Temperaturene holder sig under frysepunktet, så du kan faktisk ikke bede om meget mere. Bedst (i forhold til solskinsdage) ser det ud i Sestriere og Sauze d'Oulx, hvor der er lovet sol hele 4 dage i næste uge. I Cervinia kan du forvente 3 dage med solskin, i Canazei lover de 2 dage med solskin og i Livigno og Passo Tonale er der kun lovet solskin om torsdagen - til gengæld er det fra en skyfri himmel. Jeg håber, at du får en fantastisk skiferie! Kilde: yr.no

27. januar 2016 - hvor falder sneen lige nu?

Denne opdatering kommer ikke til at handle om sneforholdene generelt. Istedet fokuserer jeg på, hvor du kan forvente snefald de næste 7 dage. Bedst ser det ud i Frankrig, men enkelte destinationer i Østrig og Italien får også sne i løbet af ugen.

Frankrig

De franske destinationer har grundet deres høje beliggenhed tit en fordel, men henover den næste uge er det faktisk begrænset med sne. Heldigvis ligger der en rigtig god bund, så hvis du er til sol på din skiferie, så kan du godt glæde dig. Pistemaskiner i Val Thorens paa overarbejde I Val Thorens bliver førerne af pistemaskinerne ikke arbejdsløse lige med det samme. Den knap så gode nyhed er, at der er lovet plusgrader (selv i Val Thorens), der ligger i 2.300 meters højde. Når det er sagt, så er der på søndag lovet snefald i både Tignes, Avoriaz og Val Thorens. Les 2 Alpes, Alpe d'Huez, Montgenevre og Serre Chevalier får omvendt mange solskinsdage. Genrelt kan du forvente flere solskinsdage end snevejrsdag i Frankrig de næste 7 dage. 

Østrig

Det ser ud til, at de østrigske destinationer skal til at finde snekanonerne frem igen. Efter en længere periode med kulde og minusgrader, kommer varmen nu igen.

 
 
 
Video Thumbnail
 
 
 
 
 
 
 
0:18
 
 
 
 
 
 
 

Den eneste undtagelse er St. Anton, hvor du på søndag kan forvente et snefald på 10 centimeter. Det bedste ved det hele er, at mandag byder på sol fra en skyfri himmel, så St. Anton byder både på minusgrader, frisk sne og rigeligt med sol. Du får det faktisk ikke meget bedre.

Videoen er forresten fra St. Anton fredag d. 23. januar.

Italien

Overskriften for de italienske destinationer burde lyde "HUSK SOLCREME"!

Livigno får en smule sne på søndag, men ellers står den på solskinsdage på tværs af vores italienske destinationer (Canazei, Cervinia, Passo Tonale, Sauze d'Oulx og Sestriere).

Ja, hvis du skal den vej, så er der ikke så meget andet end at sige, Husk solcreme.

Kilde: yr.no

13. januar 2016 - sneforholdene i Østrig, Italien og Frankrig

Det er ikke nogen hemmelighed, at sneen har ladet vente på sig i Alperne, men nu kan de mange af de højtliggende skiområder nærmest ikke komme til for sne.

Der er dog stadig områder, hvor det sagtens kunne se bedre ud.

Frankrig

De store områder i Frankrig har sådan set været åbne siden starten af december, hvor de har nydt godt af deres høje beliggenhed. I Val Thorens er der gået sport i at se, hvor meget sne, der kan samle sig på hustagene. Den seneste uge har budt på ny sne i blandt andet Val Thorens, Alpe d'Huez, Tignes, Val d'Isère, Serre Chevalier og Montgenevre.

Det er dog langt fra slut.

Vejrudsigten for Val Thorens, Alpe d'Huez og Val d'Isère lover mere sne de næste mange dage, og snedybden i f.eks. Val Thorens ligger nu på over 2 meter på toppen.

Du kan se den aktuelle snesituation i dit område ved at klikke på linket nederst på siden.

Det sner fortsat i Val ThorensSneen ligger tungt på hustagene i Val Thorens - her vores hotel Bel Horizon.

Østrig

I Østrig ser det ud til, at St. Anton virkelig bliver ramt af et massivt snefald henover de næste mange dage. Vejrudsigtene siger sne 7 ud af de næste 8 dage. I både Ischgl, Sölden og Zillertal ser det mere beskedent ud, men de forventer stadig snefald henover den næste uge. Temperaturen ligger under frysepunktet over hele linjen, så dem der skal den vej kan godt glæde sig til gode sneforhold.

Sneen fortsatter med at falde i ArlbergSt. Anton har på meget kort tid forvandlet sig til et hvidt vinterlandskab.

I Salzburgerland ligger temperaturene også godt under frysepunktet, og områder som Saalbach, Wagrain og Schladming forventer moderat snefald henover de næste 7 dage.

Italien

De italienske skiområder kunne sagtens bruge en ordentlig omgang fra oven, men pånær et beskedent snefald henover dagen i morgen, så lader det hvide guld stadig vente på sig. Cervinia får både sne i morgen og på fredag, så her ser det ganske pænt ud. Den gode nyhed for alle der skal mod destinationer som Livigno, Canazei, Sestriere, Sauze d'Oulx og Passo Tonale er, at det efterhånden er blevet rigtig koldt. Snekanonerne har med andre ord fine forhold til at blæse sne ud for fuld kraft.

Cervinia i Italien har fine sneforholdDe italienske skiområder har lave temperaturer, men mangler snefald - dog ser det fornuftigt ud f.eks. her i Cervinia.

Tjek snesituationen i dit skiområde!

Frankrig

Alpe d'Huez

Avoriaz

Flaine

Les 2 Alpes

Montgenevre

Serre Chevalier

Tignes

Val d’Isere

Val Thorens

Valloire

Østrig

Bad Gastein

Ischgl

Mayrhofen

Saalbach

St Anton

Schladming

Sölden

Wagrain

Zell am See

Zell am Ziller

Italien

Canazei

Cervinia

Livigno

Passo Tonale

Sauze d’Oulx

Sestriere

Kategorier: Snerapport

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg