nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

11 ting som du ikke anede du kunne lave i Val d’Isere

Udgivet af Emely Svensson den 27-06-14 19:54

Val d’Isere ligger uden tvivl i et af de bedste skiområder i verden, men hvad kan man egentlig lave dernede, hvis nu vejret ikke lige er til skiløb? Hvad kan man finde på for at se andre sider af det smukke Val d’Isere?

Her kommer nogle forslag fra mig, som har været her hele sæsonen.

GDS (Gør-Det-Selv) racletteaften

Hvis du skal forestille at være en rigtig franskmand, og det skal man jo, så er du nødt til at anskaffe dig det fornødne udstyr, og deriblandt indgår selvfølgelig et raclettejern. Men hvis du, som mig, ikke er sikker på at få brugt det på andre tidspunkter end på dit ophold her i det franske, så kan du gøre det på den her måde.

Raclette er perfekt til hyggelige familiemiddage på skiferien

Raclette er perfekt til hyggelige familiemiddage på skiferien.

I det lokale supermarked “Sherpa”, kan du leje et raclettejern for en aften, og du kan selvfølgelig også købe det vigtigste - det du skal spise: 200-250 gram racletteost pr. person, kartofler, lufttørret skinke, salami, cornichoner og for at gøre det gennemført fransk, et baguette.

Det du skal gøre, er bare at smide osten ned i jernet, varme det godt og grundigt op, og derefter putter du de resterende ingredienser ned i.

Glem for guds skyld ikke et godt glas rødvin til det her!

For de ekstra dovne findes der endda “home delivery”, hvor raclettejern og ingredienser bringes ud, så du ikke behøver at tumle ned til “Sherpa”.

Kom ind under huden på det franske sprog

For at du skal fortsætte med at være fransk, skal du jo træne dit franske sprog. Gå ud og spis på en restaurant og sig med din bedste franske udtale :”Je voudrais les escargots, s'il vous plaît!”.

Jeg siger ikke hvad det betyder, det må du selv finde ud af.

Og bare rolig, du har ikke lige bestilt snegle :)

Baddest Burger in town får du hos irerne

Vi fortsætter med madtemaet. Den irske pub, Moris pub, serverer byens største og højeste burgere! The Moris burger indeholder to styk 250 gr. bøffer, bacon, æg, løgringe samt alt det andet normale burger tilbehør.

Den er ikke til at spøge med!

Der findes en rekordtavle inde på pubben med dem, som det lykkedes at spise den hurtigst. Så har du en stor mund, og kan du rumme meget mad, så synes jeg næsten, at du skal tage til Val d’Isere og give det chancen.

X-factor uden Blachman

Går du og tænker, at du er den næste vinder af X-Factor? På mandage, kan dem der lyster få chancen og synge eller optræde på Pacifics scene. Hvem som helst kan give det et skud, og du bliver belønnet med en drink og en varmende applaus.

Lad mig sige det sådan her - det kan både blive en dreng og en pige. Nogle gange er det en virkelig fed oplevelse, andre gange ku’ man godt ha brugt Blachman til at fortælle en sandhed eller to. Uanset hvad, så er det en oplevelse du bør unde dig selv.

Cabaretaften og gratis tapas - what’s not to like :)

Café Face kan I hver aften på ugen blive underholdt med at se cabaret, hvis I er til det. Her kommer der både dansere og sangere fra det kendte afterskisted La Folie Douce og optræder.

På Café Face serverer de gratis tapas, hvis du køber drikkevarer

På Café Face serverer de gratis tapas, hvis du køber drikkevarer.

Det er gratis at se, og en kæmpe bonus ved det er, at når I køber noget at drikke, så får I gratis tapas!

Alle elsker gratis tapas!

Er det bare mig eller er englændere altid udklædte???

Her i Val d’Isere findes der rigtig mange engelske turister, og noget englændere tilsyneladende virkelig godt kan lide, er, at klæde sig ud, eller som de selv kalder det “Fancy dresses”.

Tre fuldvoksne mænd i mormorkjoler. Det er et ømt syn, når vinden fanger skørterne

Tre fuldvoksne mænd i mormorkjoler. Det er et ømt syn, når vinden fanger skørterne…

Hvad det lige præcis er, du skal klæde dig ud som, bestemmer du selv. Igennem sæsonen har vi set en meget bred vifte af udklædninger, hvor bl.a. superman, pingviner, smølfer, sumobrydere og alt muligt andet sjovt pludselig har fiser ned af pisten.

Der var dog nogle der uden tvivl tog prisen for bedste udklædning. Det var en omgang ældre herrer, der under hele ugen var klædt ud som gamle damer med håndtasker og kjoler. Det skal tilføjes, at de også talte med lyse kvindestemmer og stod på snowblades.

I dare you…?

Vi tar numsekælken til et helt nyt niveau i Val d’Isère

Kan du godt lide luft og fart? Tag din numsekælk med dig på en lille tur op ad bakken Face. Det giver rigtig god træning til benene på vej op, og der er overraskende meget fart på, når du kører ned igen.

Tips fra coachen: Gør det på en søndag og gør det om aftenen. Så er bakken oplyst og pistemaskinerne er færdige.

Marmottejagt - hva’ er det nu lige en Marmotte er?

Imod sæsonens slutning, når det er ved at være forår og hvor det kan være ret småt med sne, kan du more dig med noget andet sjovt. Marmorttejagt! Jagt er måske så meget sagt, Marmotte-kigge-jagt kan man kalde det.

Det er ikke en røver, de findes faktisk hernede

Det er ikke en røver, de findes faktisk hernede.

Marmotten er et meget kendt lille dyr her i Val d’Isere. De ligner lidt små tykke bævere og bor i huller under markerne hele vinteren. Når sneen så smelter, begynder de at titte frem over det hele.

Den største chance, du har for at se dem er under Tufs og Fresse lifterne fra Tignes til Val d’Isere. Hvis det ikke er lykkedes dig at fange et blik af dem, kan du købe en lille figur som souvenir i stedet.

Er du interesseret i at se lidt større dyr, så kan du gå på jagt efter bjerggeder i Fornet. Men pas lige på hvis du rent faktisk finder en - de har horn...

Når sneen smelter kommer alt frem fra gemmerne

“Det der gemmer sig i snö kommer op i tø” er et svenskt udtryk for, at forlagte ting og sager nok skal dukke op igen - i Val d’Isère er udtrykket spot on!

På skattejagt i og omkring Val d’Isère

Om foråret, når sneen smelter, dukker skidt og skrammel frem på bjergskråningerne. Det er selvfølgelig ting og sager, som er blevet tabt under lifterne i løbet af vinteren. Men nogle gange kan man være heldig. Mangler du et par stave? Hva’ med nogle handsker? Eller hvorfor ikke et par skibriller?

Du drømmer ikke om, hvad du kan finde her i Alpernes “glemmekasse”. 100 point til den, som lykkes at finde et par matchende stave...

Hvis du ikke kan køre ned af bjerget, kan du bestige det istedet

Yderligere ting at lave om foråret, er at bestige et bjerg. Når det bliver forår bliver der helt bart, og på bjergene kommer der nogle små stier frem, som du kan følge fra Fornet til La Daille.

Husk altid pinden når du skal ud og gå

Husk altid pinden når du skal ud og gå.

På de her ture, får du en lækker udsigt over Val d’Isere, rigtig god træning og du kan endda slå to fluer med et smæk og se marmotter.

Spørgsmål kun guiderne kender svaret på

Hvor mange kubikmeter vand har søen her?

Det er ikke sådan lige til at vurdere vel?

Det er ikke sådan lige til at vurdere vel?

Du kan spørge guiden om det korrekte svar, vi ved alt (påstår vi hvertfald).

Jeg håber, at du med den her guide stadig kan få en fremragende ferie, hvis sneguderne ikke lige skulle være med dig på din tur til Val d’Isere.

Go’ fornøjelse!

Emely og Rebecca
Nortlander Guider i Val d'Isere 2013/14

Kategorier: Val d'Isere, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg