nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

3 pister i Cervinia du skal prøve! Oplev bl.a. verdens længste piste

Udgivet af Fredrik Karlsson den 05-08-14 14:07

Hvis du overvejer at tage til Cervinia på din næste skiferie, kan jeg uden tvivl garrantere dig en ting. Du bliver ikke skuffet over skiløbet, her er mange brede pister, der passer perfekt til alle carvingelskere

Terrænet tilhører et af de største i alperne med sine 360 km pist fordelt i Schweiz og Italien. På den schweiziske side finder du generelt stejlere og mere skovskiløb, end du gør på den italienske side.

Hvis du er til stejlt skiløb med masser af skov skal du tage til den schweiziske side. Er du derimod til masser af højde og en vanvittig udsigt, skal du tage til Italien på solsiden af Matterhorn.Her ligger alle pister nemlig over trægrænsen, i omkring 3000 meters højde.

Men når terrænnet er så stort, som det er, så er det fuldstændig umuligt at prøve det hele på en uge. Derfor har jeg lavet en lille guide til dig, så du i hvert fald får prøvet det bedste, inden du skal vende snuden hjemad igen.

1. Ventinapisten i Cervinia

Verdens 3. bedste pist har liften med verdens måske bedste udsigt.

Verdens 3. bedste pist har liften med verdens måske bedste udsigt

Piste nummer 7, bedre kendt som Ventinapisten, er blandt de allerbedste pister du kan finde. I verden faktisk, og det er ikke kun mig der synes det. Det forholder sig sådan, at CNN lavede en liste over de bedste pister i verden, og her blev Ventina kåret til den 3. Bedste piste i verden.

Det er de selvfølgelig meget stolte af hernede, men det er virkelig også fortjent. Det har gjort pisten meget kendt blandt italienere, og den er et must at opleve, når du er i Cervinia.

Pisten er 14 km lang, og den strækker sig fra Plateau Rosa i 3500 meters højde heeeele vejen ned til byen i cirka 2000 meters højde.Hvis/når du skal opleve den, er det nemmest at tage den nye kabinelift fra Cime Bianche dertil.

På grænsen mellem Italien og Schweiz

Når du er oppe med kabinen, står du midt på grænsen mellem Italien og Schweiz, men du skal dog kun bruge det italienske liftkort for at komme op. Du er nemlig kun i Schweiz i nogle få sekunder, inden du hurtigt svinger til højre mod Italien og ned mod Ventinapisten.

Pisten starter forholdsvis hårdt ud med at være rød, hvor den efterfølgende bliver lidt blødere og blå. Til sidst bliver den rød igen.

For at køre den rigtige vej, skal du blot svinge til højre, hver gang pisten deler sig. For at finde Ventina, så er det længst til højre i Cervinia, du skal kigge på pistekortet.

2. Nummer 6

Guidernes og min favoritbakke er piste nummer 6, så den skal selvfølgelig også med på denne liste. Faktisk er den helt vildt svær at misse, da den ligger midt i det hele.

Da det her som sagt er en ret populær piste, ikke kun blandt guider men blandt alle, så sørg for at tage den tidligt på dagen. Medmindre du gerne vil spice dit skiløb op med lidt opkørte pukler. Pisten er meget lang, men frem for alt er den bred!

Bedre prepareret findes de ikke!

Bedre prepareret findes de ikke!

Er du sulten efter at lave nogle rigtig brede carvingsving, så er det her, du skal hen. Her ses ofte italienere, der søger en dejlig lang skitur, som dog ikke er super hård. I toppen er pisten rød, men mod slutningen går den over mod blå.

Faktisk ligger der mange preparerede bakker parallelt med hinanden, og de kaldes alle for nummer 6. Hvis du vil have den mest udfordrende tur, så tag den længst til venstre.

Oppe på toppen af nummer 6, også kaldet Theodul Pass, er der 3400 meter højt og den går langs de tre siddelifter fra Plan Maison. Når du står på nummer 6, passerer du mange liftstationer og restauranter, bl.a. Bontadini, Fornet og Ullas restaurant Chalet Etoile. (Læs mere om restauranter i Cervinia lige her!)

Efter mange dejlige slalomsving og eventuelt nogle pauser kommer du frem til Plan Maison i 2400 meters højde.

3. Nummer 1

Har du lyst til at fortælle din familie og venner, at ganske vist har du stået på verdens 3. bedste piste, men du har simpelthen også stået på verdens længste piste?

Selvfølgelig vil du det.

Og derfor skal du tage at prøve piste nr. 1, som er hele 22 km lang!!!

Italienerne har godt nok glemt at medregne en kort stolelift, som er et afbrud i den lange piste. Men turen er kun 45 sekunder lang, så bortset fra det, har du altså 22 km piste i et stykke!

Denne tur tager selvfølgelig sin tid. Hvis du er rigtig sej, kan du klare det på lige under en time.

Et fald på 2500 meter!

Det er klart at 22 km en voldsom tur, men noget der nærmest er endnu mere voldsomt, er faldet i højdemeter. 2500 meter! Så hvis du har brug for lige at hvile dine ben og ører, så er det helt okay. Trykket kan godt være en b*tch...

Pisten ligger både i Schweiz og Italien, det er godt nok kun de første to kilometer der er i Schweiz. Så hvis du kun har det italienske liftkort, må du nøjes med en tur på 20 km. Det er i øvrigt stadig en af verdens længste ture.

Man starter oppe på terrænets højeste punkt, Klein Matterhorn, i hidsige 3883 meters højde, og du kommer ned til byen Valtourneche i 1400 meters højde. Kigger man på pisteortet, er det pisten allerlængst til højre du skal tage.

Midten af piste 1. Der er stadig temmelig langt ned ikke?

Midten af piste 1. Der er stadig temmelig langt ned ikke?

Sådan gør du:

Så fra Klein Matterhorn skal du køre:

 • Venstre ud på Theodul gletcheren
 • Venstre når du kommer til Plateau Rosa
 • Venstre når du er et stykke nede af Ventina Pisten
 • Venstre igen når du er kørt forbi Restaurant Cime Bianche
 • 45-sekunders liften op
 • Venstre igen ud på piste nummer 1
 • Endnu en gang til venstre når du kommer til Salette
 • Ind på skovdelen af piste 1
 • 22 km senere ankommer du til Valtourneches gondolstation

Med disse tre anbefalinger håber jeg, at du får noget rigtig dejligt skiløb under din ferie i Cervinia. Du har i hvert fald mindst 3 pister som du kommer til at elske, så må du selv finde resten.

Hav det godt til vi snakkes ved igen!

Fredrik Karlsson
Nortlander guide i Cervinia 2013/14

Kategorier: Cervinia, Italien

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

  Nyeste blogindlæg