nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

3 restauranter i Cervinia får madglade skiløbere til at parkere skiene

Udgivet af Fredrik Karlsson den 09-05-14 10:49

Er du også typen, hvor en god skiferie ikke er komplet uden de gode madoplevelser?

Italienerne er, som du nok ved, kendt for deres kærlighed for mad og i særdeleshed god mad. Hernede spiser man store måltider, hvilket jo passer godt til sultne skiløbere. Ofte tre retter både til frokost og middag. Italienerne sidder gerne og nyder især deres frokost over lang tid, allerhelst på terrassen i solen eller ved ilden i pejsen.

Best of both worlds

I Italiens Cervinia er der masser af gode og hyggelige restauranter på pisterne, så hvis du vil være sikker på en skitur med lækker mad, er det her sted en sikker vinder!

Skiområdet er stort i Cervinia, og består af tre områder. På den italienske side, har du Cervinia og Valtourneche-delen, på den Schweiziske ligger Zermatt-delen.

Der er selvfølgelig gode restauranter i alle tre områder, men især tre restauranter skiller sig ud fra mængden, når det er ved at være frokosttid - jeg har prøvet dem for dig, så du ved, hvor du skal tage hen, inden du kommer herned.

ADVARSEL - Læs ikke videre, hvis du er småsulten!

1. Foyer Des Guides

Foyer Des Guides er navnet på den første restaurant, som du finder nede i skoven, når du kører ad piste nummer 1. Hvis du vil være sikker på at fange dette sted, skal du ikke køre alt for hurtigt i nærheden af den, den er temmelig nem at misse. Den ligger på højre side lige efter en top, så du skal lige være vågen.

Entren til Foyer des Guides

Entréen til Foyer des guides hvor folk hygger i solen

Når du har fået parkeret dine ski og kryber ind i alpestuen, mødes du af en hyggelig og moderne atmosfære. Dyreskind på væggene, bål, sten, træ og sofaer fyldt med puder og tæpper. På solskinsdage bør du klart slå dig ned på terrassen.

Servicen her er i top, personalet er hurtige og venlige. Ofte er det en af de unge ejere, parret Sabrina og Walter, som tager imod din bestilling og sørger for, at du har det godt. Parret har for nyligt ændret deres tilværelse fra bjerguider til glade og stolte restaurantejere, hvilket man tydeligt kan mærke på dem.

Polenta af Salsiccia con Pomodoro

Polenta e Salsiccia con Pomodoro - en af min yndlingsretter

På menuen findes meget godt fra det Italienske og Aostanske køkken. Hjemmelavet pasta, polentaretter og fondue er specialiteten. Jeg kan varmt anbefale den norditalienske klassiker Polenta e Salsiccia con Pomodoro.

Du får meget mad på tallerkenen, og det er virkelig prisen værd! Her koster en solid frokost under 20 Euro. Vil du fuldende frokosten, så har Foyer des Guides nogle rigtig gode desserter, så hvorfor ikke slutte af med en Torta della Nonna og en Caffè Macchiatto?

Caffe Macchiato

Ville du have noget imod at sidde på en solrig terrasse med en macchiatto?

Skulle du efter denne omgang have det så tilpas godt, at du ikke når at slæbe dig selv væk fra bordet og ned for at fange den sidste lift, findes der en plan B. Du kan bare tage bussen fra Valtourneche, så er du hjemme i Cervinia på 20 minutter.

Hvis du tager forbi Valtourneche uden at tage forbi Sabrina og Walters restaurant, så er du virkelig gået glip af en storslået madoplevelse.

2. Restaurant Schwarzee

Et andet sted du ikke vil misse er Restaurant Schwarzee på Zermattsiden i Schweiz.

På den schweiziske side er maden generelt ikke som på Cerviniasiden. For det første er retterne ikke lige så store, ikke lige så lokale og så er prisen dobbelt så høj.

Men ikke på Restaurant Schwarzee!

Restaurant Schwarzee 2583m

Restaurant Schwarzee - dejlig mad i to og en halv kilometers højde

Denne hyggelige restaurant serverer velsmagende mad til rimelige priser, med et schweizisk touch på det hele. På menuen findes retter som er mere nord-øst-alpelige inspirerede, end den italienske sides udvalg.

Der er to retter, som fortjener din fulde opmærksomhed, da de fylder maven og forkæler dine smagsløg på en og samme tid. Dels en rigtig god og smagfuld gullaschsuppe og dels en ordentlig portion Schwezisk rösti med æg og skinke. Er du mere til rösti-retten med pølse og løgsauce, så kan den bestemt også anbefales.

Rosti Med Skinka Og Aeg

Den schweiziske specialitet Rösti - her med skinke og æg

Denne restaurant drives også af et varmt og imødekommende par. Irske Dave og hans frue Tanja tager hånd om dig, som var I gamle barndomsvenner.

Entren Til Restaurant Schwarzsee

Entréen til Schwarzee

Spiser man her, er det faktisk ikke kun den gode mad, der er fokus på.

Ankommer man efter kl. 13, får man også live-musik! Og hvis du er ekstra heldig kan det være, at Dave synger et hit fra 80’erne, imens du nyder din mad i solen.

Levende-musik-ved-foden-af-Matterhorn

Dave giver et show med Matterhorn som baggrund

Ikke nok med stemningsfyldt live-musik, så får du her også mit bud, på alpernes bedste udsigt. fra terrassen i 2580 meters højde, har du en storslået panoramaudsigt over Mont Rosa, Brethorn Lyskamm og Matterhorn.

Alle fire toppe er på omkring 4500 meter høje, og de gøres selskab af 25 andre toppe, som alle er over 3000 meter høje.

Dette er kort sagt et sted, du skal opleve. God mad, god musik, dejlig atmosfære og betagende udsigt.

Skifrokost når det er bedst!

Du finder restauranten på toppen af området, som hedder Scwarzee. Tag lift P for at komme derop, så ser du tydeligt det gule hus fra liftstationshuset. Som tidligere nævnt er priserne rimelige her - til forskel fra mange andre Zermatt restauranter. Regn med at give cirka 25 Euro for en ret.

3. Chalet Etoile

Tilbage til Cervinia!

Her finder du restaurant Chalet Etoile, der egentlig bedst er kendt under navnet, Ullas restaurant. Den blev startet, og drives stadig af, den svensk-italienske familie Frassy, hvor den er gået i arv igennem 50 år.

Mange af dem, der arbejder på stedet, er enten slægtninge eller nære venner af familien, hvor ejeren nu hedder Ulla.

Personalen pa Chalet Etoile

Ulla med hendes dygtige medarbejdere

Der findes mange forskellige grunde til at besøge Ullas. Du bliver altid mæt, du får god service, du sidder i den hyggelige alpestue eller på en solrig terrasse og selvfølgelig det vigtigste - du får rigtig, rigtig god mad!

I den britiske avis The Telegraph, blev Chalet Etoile nævnt, som en af de ti bedste bjergrestauranter i verden!

Alle retter er velforberedte, smagfulde, og serveres med et stilfuldt touch. Menuen er meget omfattende, hvilket gør det svært at teste alt på en uges skiferie. Køkkenet laver både nationale og internationale retter, hvor fisken er deres specialitet.

Dansk jul pa Chalet Etoile

Svensk jul på Chalet Etoile

Henover julen serveres der til og med traditionel svensk julemad, hvor du får alt fra sild og snaps til pølser og juleskinke. Er du ikke i Cervinia over julen er fiskesuppen noget, du ikke må gå glip af!

Zuppa di Pesce Fiskesuppe

Så hvordan kan fiskeretterne eller en alpe-fiskesuppe være så speciel?

Jo, med friske skalddyr og masser af fiskekød, tileberedt med en bred vifte af krydderier, så er det ganske enkelt uovertruffent.

Oven i købet tager priserne ikke så hårdt på tegnebogen. Fiskesuppen koster 20 Euro og pastaretterne ligger på mellem 10-16 Euro, hvilket er vanvittig lavt i forhold til kvaliteten.

Menuen består primært af italienske favoritter og i udvalget af drikkevarer, finder du også primært italienske specialiteter. Pasta fagottini med gorgonzola, pære og valnøddesauce sammen med et stort glas Nasto Azzuro øl.

Det lyder ikke helt tosset vel?

Hvis du vil have fuldt udbydte af din madoplevelse, så rund gerne af med  tiramusi, italiensk kaffe og glem endlig ikke husets grappa!

Chalet Etoile Udfra

Man kan godt forstå at folk reserverer bord for den belligenhed

Chalet Etoile ligger perfekt placeret for foden af Cervino, Matterhorn og du kommer lettest derhen ved at tage den nye lift Pancheron. Du kan også tage stolliften fra Plan Maison, hvor du herefter kan finde restauranten på piste nummer 6 fra Plateau Rosà.

Restaurant er ekstremt populær, så det er en god idé at slå et smut forbi om morgenen for at reservere bord(!!!).

Med besøg på disse tre bjergrestauranter under dit skiophold, har du helt sikkert noget du vil længes efter, når du kommer hjem, men selvfølgelig også noget at se frem til, næste gang du besøger Cervinia!

Buon Appetito!

Fredrik Karlsson
Nortlander guide i Cervinia 2013/14

P.S. Har du andre Cervinia favoritter? Jeg ville elske at høre om dem i kommentarfeltet herunde!

Kategorier: Cervinia, Restauranter

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg