nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

5 grunde til at tage på skiferie i Obertauern

Udgivet af Michael Jensen den 07-11-16 13:21

Obertauern er kendt for at være én af Østrigs mest snesikre skisportsbyer, men langt de fleste danskere har aldrig hørt om byen - og det er en skam (for dem).

Her er 5 grunde til, at du bør få Obertauern på CV'et:

1. Obertauern er bygget op omkring skiløb

Der er ikke noget nyt i skisportsbyer, der er bygget til formålet. Frankrig har flere eksempler på byer, der kun er bygget for at tilfredsstille ski-turisternes krav til beliggenhed ved pisterne.

Den slags byer er ikke vildt charmerende, men hold nu op, hvor er det lækkert at have direkte tilgang til skiløbet fra sit hotel.

For Østrig har det derimod altid været deres charmerende bjerglandsbyer, der trak i ski-tossede danskere. Men hvad er der så så specielt ved Obertauern?

5-grunde-til-en-skiferie-i-ObertauernObertauern ligger i 1.740 meters højde, hvilket betyder, at det er snesikkert.

Obertauern er for at sige det rent ud det perfekte mix af østrigsk charme og fransk komfort. Byen ligger i 1.740 meters højde, hvilket betyder, at det har været muligt at bygge skiløbet op omkring byen, så du har minimal afstand fra hotellet til pisten.

Du får altså østrigsk charme og ikke mindst afterski, men du har stadig den bekvemmelighed, du måske kender fra de højtliggende skiområder i Frankrig.

HINT: Det er en oplagt familiedestination, hvis du skal have dine børn med på skiferie, da du hurtigt kan komme til og fra hotellet med Ski-In / Ski-Out.

2. Højest beliggende skiområde i Salzburgerland

I Nortlander elsker vi højde.

Hvorfor?

Fordi det i bund og grund betyder mere sne og mere stabile sneforhold, og det kan alt andet lige kun være en god ting.

Obertauern er bygget op omkring pisterneObertauern by er bygget op omkring pisterne.

3. Tag på langfart i Tauern Circuit

Hvem elsker ikke at tage på dagsudflugter, hvor man virkelig får stået på ski?

Du kender helt sikkert eller har hvertfald hørt om Sella Ronda i Canazei. Indrømmet, Tauern Circuit er ikke i nærheden af Sella Ronda, men den har en charme og varme, der tiltaler alle ski-entusiaster.

Det bedste af det hele er, at turen har udfordringer til både begyndere og eksperter. Du har nemlig varieret udvalg af, grønne, blå og røde piste - men Tauern Circuit byder også på udfordringer uden for pisterne med lavinekontrollerede skiruter.

Der er med andre ord noget for alle!

4. Det oplagte valg til en skiferie med børn

Som tidligere nævnt, så gør afstanden fra Obertauerns hoteller og lejligheder til pisten, at du aldrig har langt hjem, når de små bliver kolde eller trætte.

Ingen proppede busser eller lange gåture i skistøvler.

Bortset fra det, så er området varieret og omgiver selve landsbyen, så man kan stå på ski sammen eller dele sig op og mødes igen til frokost uden at fare vild. Derfor er det også ideelt for grupper, hvor ikke alle har samme niveau.

Obertauern-er-den-oplagte-familiedestination-til-familieskiferienObertauern er en oplagt destination til familieskiferie.

Der er også et hav af familietilbud, hvis du rejser med børn - f.eks. er det gratis for børn under 5 år, hvis de er sammen med en voksen, der har købt liftkort.

Du kan læse om flere detaljer på vores side om Obertauern - se dem her.

5. Afterski på østrigsk er intet mindre end fantastisk

Østrig er kendt for deres autentiske afterski, hvor fuldvoksne mænd og kvinder skråler med på sange, de aldrig i deres vildeste fantasi kunne finde på at lytte til hjemme i Danmark.

Der-er-fuld-fart-på-afterskien-i-ObertauernDer er fuld fart på afterskien i Obertauern.

Obertauern er ingen undtagelse.

Her finder du bjælkehytter og barer oppe i området og omkring byen, der nok skal få dig i festhumør, når dagens skiløb er overstået.

Prøv f.eks Qu-Bar. Den skulle efter sigende være ekstremt højlydt, så jeg ikke med dig - men det lyder lovende i mine øre.

En anden form for afterski er byens oplyste pist, hvor du 2 gange om ugen har mulighed for at tage et par ekstra ture efter mørkets frembrud.

Det-er-muligt-at-stå-på-ski-efter-solen-er-gået-ned-1I Obertauern er det også muligt at stå på ski, efter solen er gået ned.

Venlig hilsen
Michael Jensen, Skientusiast siden 1983
Nortlander Ski-Tours

Læs relaterede blogindlæg:

Kategorier: Østrig, Obertauern

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg