nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Guide - Her er den bedste off-piste i Alperne

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 14-11-19 11:59

Det er blødt og lækkert! Det er urørt! Det får pulsen op!

Smilet bliver trukket helt op til ørerne og er nærmest umuligt at tørre af bagefter!

Powder, pulver, pudder er alle ord for det, som bare ER den bedste form for sne, man finder uden for pisten.

Hors piste i Frankrig, fuori pista i Italien eller abseits der Piste i Østrig. Kald det hvad du vil, men det engelske term off-piste er et ord de fleste skiløbere verden over kender og elsker.

Se de fem bedste steder med off-piste i særklasse!

stanton_freeride-2

St. Anton

Destination, som mange skiløbere drømmer om at udforske, og dem, der har været der, kommer altid tilbage for mere!

Ikke alene har Ski Arlberg ved St. Anton i Østrig 350 kilometer præparerede pister i topklasse, men der hvor de skiller sig du, er de 200 kilometer markerede off-piste-nedfarter.

Det er i den grad brugervenligt tænkt af St. Anton, at sørge for at hjælpe pudderhunde sikkert forbi steder med potentiel lavinefare.

Se skiferien til St. Anton her

Skidomradet-i-Tignes-och-Val-dIsere-formar-tillsammans-LEspace-Killy-1

Tignes/Val d'Isère

Nabobyerne Tignes og Val d'Isère i Frankrigs Alper, der deler et 300 kilometer stort skiområde på samme liftkort uanset om du bor i den ene eller den anden byer er helt fænomenalt tilstoppet med sublim off-piste.

Det siges, at de 300 præparerede pistekilometer dækker omtrent 10% af nedfarterne, man kan nyde her. Gad vide, hvad de sidste 90% mon er?

Overalt er der korte, lange, stejle og bløde off-piste-muligheder, og vi elsker det.

Se skiferien til Tignes her

Se skiferien til Val d'Isère her

sauze_

Sauze d’Oulx/Sestriere

Mælkevejen ligger i Italien, og ikke et astronomisk fænomen, det er svært at overskue og begribe. Via Lattea, som er det italienske navn, lever i den grad op til sit navn: her er mælkehvidt over det hele! Sestriere og Sauze d'Oulx er to af de smukkeste skistjerner i Mælkevejen.

Vi lader tallene om at levere budskabet. 92 lifter, 400 præparerede pistekilometer og 1.000 kilometer off-piste, understreger fint, hvordan de to byer prioriterer fedt skiløb!

Her er off-piste under og over trægrænsen, og Sauze d’Oulx var vært for OL-konkurrencerne i freeride i 2006. Mon så ikke også, vi almindelige skiløbere skulle få det sjovt her?

Se skiferien til Sestriere her

Se skiferien til Sauze d'Oulx her

csm_bergbahnen_obertauern_f463da1464-1024x682

Obertauern

Den her er lidt af en insiderhemmelighed. Obertauern i Østrig er stadig lidt under danskernes radar, og det synes vi både er herligt og lidt en skam.

Det er synd for Obertauern, men fede for os andre er, at der er god plads på pisterne, men det allerfedeste er, at off-pisten vitterligt ER uberørt, så du får her de vildeste muligheder for at tage lækre feriebilleder, lige som de skal være.

Her er lækker off-piste både over og under trægrænsen, så er du glad for off-piste i skoven, så er Obertauern stedet!

Se skiferien til Obertauern her

Profferne-ved-hvordan-du-holder-dig-tr

Champoluc

Endnu en perle under radaren er Champoluc i Italien. Dit liftkort giver adgang til hele det samlede Monterosa Ski-område, der anses som et noget af et mekka blandt off-piste-freaks.

Dit liftkort giver adgang til hele det samlede Monterosa Ski-område, der anses som et noget af et mekka blandt off-piste-freaks.

Alagna, som er en del af Monterosa Ski, er særligt kendt for at være et verdens bedste områder at boltre sig på off-pisten! Især området, der løber fra bjergpasset Passo Salati ned til Alagna, er anbefalelsesværdigt!

Se skiferien til Champoluc her

HUSK! Sikkerhed kommer før ALT! Især på off-pisten. Her kan du læse gode råd om hvordan, du forbereder dig til off-pisten.

Læs blogindlægget Kend din powder.

Kategorier: Italien, Sauze d'Oulx, Sestriere, Tignes, Offpiste, Østrig, St. Anton, Val d'Isere, Anbefalinger, Obertauern, Frankrig, Off-pist, Tips, Via Lattea, Guldkant, Champoluc

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg