nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Mission Sölden - I 007's skispor!

Udgivet af Katrine Bøttcher den 03-10-16 10:00

Lækre Bond-babes, biljagter på bjergsider og halsbrækkende fly-stunts på pisterne… Sidste nye James Bond film ‘Spectre’ er optaget i Sölden - og det er der en helt særlig grund til...

soel_james_bond_06_15

'Spectre' film-holdet på arbejde

Store dele af de populære ski-områder i Sölden var totalt afspærret i 15 dage i januar og februar 2015, under optagelserne til ‘Spectre’. Nogle pister var lukket i længere perioder, da filmholdet havde udfordringer med vindforholdene i Söldens 3000+ meters højde.

soel_james_bond_14_15

Hvorfor vælger ‘Spectre’-holdet Sölden som location for filmens måske allermest imponerende og naturskønne action-stunts?

Sölden har alt hvad agent 007 har brug for: For det første tilbyder Sölden skiløb på gletschere i høje luftlag (3000+ m.) hvilket betyder stor snesikkerhed i hele vinterhalvåret. Herudover er området omkring Sölden ekstremt smukt - Ikke mindst på den blå ‘pist 30’ som leder ned fra en af gletsjerne. Her skal du huske at kigge op i ny og næ, for det er super smukt at løbe i bunden af dalen omgivet af bjerge. Løber man hele vejen fra toppen af gletsjerens øverste udsigtspost (3340 m.) ned til byen, får man Söldens længste tur-uden-stop på 15 km…

soel_skifahren_08_12

Sölden er desuden en idéel location til hæsblæsende fly- og biljagter ad stejle bjergsider. Hvis du har set Spectre, kan du nok huske scenen med biljagten og Daniel Craig som totalskader et propelfly i bjergene omkring Sölden. Det meste af denne scene er filmet på ‘Gletscherstraße’ – vejen, der snor sig op gennem dalen på vej op mod gletsjeren.

soel_james_bond_03_15

James Bond i fly-jagt omkring Söldens bjerge

Desuden er der scener fra bil-tunnelen, der forbinder de to ”gletsjerdale” – tunnelen er Østrigs højest beliggende biltunnel.

soel_james_bond_15_15

På optagelse igennem Østrigs højest beliggende biltunnel

Kom med bag kameraerne på optagelse i Sölden:

På optagelse i Sölden

Se eller gense den færdig-klippede jagt gennem bjergene og Østrigs højest beliggende biltunnel her:

007 Spectre- Action Scene Sölden

Under filmoptagelserne boede det 500 personer store filmhold på en række af Söldens lækreste hoteller. Daniel Craig og andre stjerneskuespillere blev indlogeret på det super eksklusive og luksuriøse ‘Bergland Hotel’.

Tjek Østrigs nok allermest luksuriøse ski-hotel - Ku’ du klare en overnatning her:

Hotel Bergland, Sölden

Restaurant Ice Q

Den allermest imponerende ‘Spectre’ location fra Sölden er formentlig den gigantiske, futuristiske glasbygning ‘Ice Q’:

IceQ

I filmen danner denne smukke glas-mastodont kulisse for et privathospital, hvor James Bond (Daniel Craig) møder sin (for denne gang) udkårne – Dr. Madeleine Swann (Leá Seydoux).

I virkeligheden er ‘Ice Q’ en gourmetrestaurant, som åbnede for ski-gæster i december 2013.
Bygningen, der har en glasfacade på 900 m2, ligger i 3048 meters højde og har en fuldstændig fantastisk udsigt over de østrigske alper.

soel_ice_Q_winter_06_14

Restaurant Ice Q som i 'Spectre' gør sig ud for et privathospital

Du finder restaurant ‘Ice Q’ på toppen af Gaislachkogl, som er let tilgængelig med den moderne gondollift, som benyttes af både fjender og venner i ‘Spectre’.
På menukortet er ”Gourmet Alpine Cuisine” - lokale franske specialiteter. Fx kan ‘Ice Q’s Krebse linguini varmt anbefales, og som aperitif kan du jo bestille en ‘Vodka-Martini - Shaken, not stirred’...

IceQ_Restaurant

Udsigten fra Ice Q taler vist for sig selv

Priserne er i den dyre ende, uden at være helt umulige at komme i nærheden af.
Tag selv et kig på a la carte menu’en her:

Menukort, Restaurant Ice Q

På toppen af ‘Ice Q’ er der en udsigtsplatform med et vy som ikke findes flottere:

soel_skigebiet_giggijoch_01_14

Din James Bond skiferie i Sölden

Hvis du vil følge agent 007’s skispor i Sölden, er her et par gode tips:

  • Du skal selvfølgelig starte dagen med at tage op til gletsjeren og få nogle kilometer i benene, samtidig med at du nyder den smukke udsigt over alperne. Nyd udsigten fra de to udsigtsplatforme på toppen af gletsjeren, i hhv. 3250 og 3340 meters højde. Der er garanti for et godt sus i maven!
  • Nyd den 15 km lange tur hele vejen ned til byen, og tag så de to kabinelifter op til toppen af Gaislachkogl. Her kan du spise frokost på ‘Ice Q’ (eller bare nyde udsigten fra en tredje udsigtsplatform, denne i 3058 meters højde).
  • Hvis ambitionerne eller pengepungen, modsat Daniel Craig, ikke rækker til ‘Bergland Hotel’, kan du nøjes med at spise aftensmad på hotellets restaurant ”Wine and Dine”, som byder på en super lækker a la carte menu.
  • Nat-skiløb: Hver onsdag aften fra 17.30-21.30 åbner pisterne ved Gaislachkogl for ”night skiing”. Her kan du få en anderledes ski-oplevelse på de oplyste, nypræparerede pister. Nogle aftener opføres et imponerende ski show

Det er altså ikke tilfældigt at holdet bag ‘Spectre’ valgte netop Sölden som location for de vildeste stunts i den smukkeste kulisse.

Collage1

'Spectre'-optagelser i Sölden

Netop nu har Nortlander et super tilbud på skiferie til Sölden i uge 2. Se mere her:

Tilbud, Sölden, uge 2

Rigtig god fornøjelse på mission Sölden - i 007’s skispor!

Katrine Sofie Bøttcher
Nortlander guide i Sölden 2015/16

Læs relaterede blogindlæg:

 

Kategorier: Østrig, Sölden

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg