nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Lyn-guide til de bedste frokostrestauranter på pisterne i Sölden

Udgivet af Katrine Bøttcher den 28-11-16 10:00

http://www.blog.nortlander.dk/license-to-ski-i-007s-skispor/Drop madpakken når du er på ski i Sölden. Området byder på en række super hyggelige frokostrestauranter på pisterne, med masser af lækkerier på menukortet...

Lad leverpostejen blive hjemme, og nyd i stedet de lokale alpe-specialiteter eller bare en klassisk cheeseburger med pommes frites. Slå dig ned på en af restauranternes store solterrasser, til stemningen fra et levende tyroler-orkester - og endda ofte til meget rimelige priser…

Jeg har arbejdet som guide i Sölden i 16 uger sidste år, og jeg kender derfor de allerbedste steder. Jeg har udplukket tre af mine gastronomiske favoritter, som du får, lige her:

Gampe Thaya

Restaurant Gampe Thaya i Sölden er en af alpernes absolut fineste perler. Gampe Thaya er ikke stedet for burger og pommes frites - her har man strengt fokus på lokalt dyrkede- og tilberedte råvarer, af højeste kvalitet. Faktisk serverer man her retter ud fra et princip om, at råvarerne er så lokale at de opdrives indenfor en radius af max 25 km. fra selve restauranten…

Restaurant Gampe Thaya, Sölden

Ejeren Jakob og hans kone Daniella driver restauranten. Daniella går mest blandt gæsterne i selve restauranten, mens Jakob selv står bag gryderne i køkkenet, for at sikre den højeste kvalitet. Maden er økologisk og lokalt produceret - ja faktisk så lokal, at Jakob selv producerer sin egen ost, pølse og skinke...

Egenproduktionen af de friske råvarer er restaurantens store styrke, og denne kommer tydeligt til udtryk. Allerede i restaurantens indgang mødes man af en insisterende odeur af lækker, frisk ost - ost som naturligvis også kan købes med hjem. Produktionen af osten foregår faktisk direkte ved siden af restauranten, i Jakobs eget lille, grønne alpe-mejeri.

1

Det er en helt speciel følelse at sidde i en restaurant som har været drevet af en privat familie i årevis. Ejernes gæstfri attitude er påfaldende, og det er tydeligt at man her sætter en ære i, at yde en god service, og gøre alt for at kunden får den bedste oplevelse.

gampe (2)

Vend skiene i retning mod den helt unikke restaurant Gampe Thaya i Sölden. Hvis solen kigger frem, kan du sidde og nyde den store terrasse, der har sol helt indtil kl 15:30 om eftermiddagen.

Besøg Gampe Thaya's hjemmeside HER

Du finder Gampe Thaya i dalen mellem Giggijoch bjerget og Gaislachkogl. Restauranten er markeret med et ‘H’ på pistekortet.

Bonus Tip: Gampe Thaya er også super hyggelig i slutningen af skisæsonen hvor isen så småt begynder at smelte. Her kommer køerne ud af staldene og græsser rundt, lige uden for restauranten.

Hühnersteign

Den tyskkyndige vil måske allerede ud fra restaurantens navn lure, at hane - eller måske rettere kylling, er i højsædet på denne hyggelige beværtning.

På Hühnersteign kan man både sidde indenfor i varmen og udenfor i solen.

Hvis du ikke er stor fan af kylling, er der selvfølgelig også et stort udvalg af klassiske, østrigske retter som fx Tiroler-Käsespätzle, Tiroler-Grøstl eller klassisk gullasch-suppe.

Restaurant Hühnersteign, Sölden

Restaurant Hühnersteign ligger for enden af den lange ski-rute ‘Gletscherstrasse’, og passer perfekt til de som vil have et lækkert og hyggeligt alternativ til de to store caféer som ligger højere oppe på selve gletscheren.

Hühnersteign er markeret som restaurant G på pistekortet.

Bonus tip: Vær der ikke for sent! Hühnersteign er en af de mest populære frokostrestauranter i Sölden, og over middag kommer der flere og flere mennesker til.

Bubi’s Schihütte

Lad mig sige det med det samme: Bubi’s Schihütte er stedet hvor du får den bedste gullasch-suppe på Söldens pister! Du skylder dig selv at prøve denne alpe-specialitet, men hvis gullasch ikke falder i din smag, vil jeg anbefale Bubi’s hamburger der serveres med deres hjemmelavede sauce.

Restaurant Bubi’s Schihütte, Sölden

Efter en kold formiddag på pisterne kan du varme dig ved den åbne ild, der altid brænder fra hyttens pejs. Hver torsdag får restauranten besøg af Andrea og Andrew som spiller autentisk Tyroler-musik på den udendørs solterrasse. Bubi’s er helt sikkert noget for de, der ønsker en autentisk oplevelse af den sande Tyroler-ånd, som skinner igennem Sölden.

Restaurant Bubi’s Schihütte, Sölden

Du finder Bubi’s Schihütte helt ude til venstre på pistekortet hvor den er markeret som restaurant S.

De tre restauranter ovenfor er efter min mening de tre med den højeste standard og den suverænt bedste "Alpe-feeling", i Sölden.

Sölden - de bedste restauranter i Alperne

Området er desuden kendt for den store, futuristiske Restaurant Ice Q hvor du har alpernes måske smukkeste panoramaudsigt. Du har måske set Restaurant Ice Q i den seneste James Bond film ‘Spectre’. Ice Q er bestemt et besøg værd, velvidende at man bevæger sig over i en helt anden prisklasse - og samtidig længere væk fra den autentiske tyroler-stemning som mine favoritter ovenfor er garant for.

Læs mere om Restaurant Ice Q under Relaterede blogindlæg, nedenfor.

Skål for ægte tyroler-hygge på Söldens pister - og Guten appetit!

Katrine Sofie Bøttcher
Nortlander guide i Sölden 2015/16

Læs relaterede blogindlæg:

 

Kategorier: Østrig, Restauranter, Sölden

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg